» » Як точити керамічні ножі?

Як точити керамічні ножі?

Як точити керамічні ножі?

Керамічні ножі прийшли до нас з Японії. Десь 10-15 років тому цим кухонним інструментом користувалися японські майстри суші. До нас же на ринок ці ножі прийшли недавно і відразу завоювали його. Чому керамічний ніж? Справа в тому, що на відміну від металевих «родичів», в лезах таких ножів використовується високотехнологічна кераміка, створена за, як модно зараз говорити, нанотехнологій.

Всім відомо, що ці ножі практично не тупеют при використанні. Але не всі ж вічно, навіть якщо це зроблено в Японії. І у людей назріває питання, а керамічні ножі, як точити? Зрозуміло, що при покупці таких ножів потрібно остерігатися підробок. Тобто, якщо при нетривалому використанні ваш «чудо - ніж» вже не справляється зі своїми функціями, значить, вами була куплена підробка. Варто запам`ятати, що керамічні ножі існують двох видів: з білим лезом і з чорним. Всі інші відтінки, говорять про погану якість.

А якщо, все-таки, у вас справжній ніж, і він затупився? Назріває інше питання, а точать чи керамічні ножі звичайні точила для металевих ножів? Відповідь: звичайно, немає. Тому, що матеріал леза дуже твердий і звичайної точила ви йому нічого не зробите. Ні в якому разі не використовуйте абразивні круги для заточки керамічних ножів, це може назавжди пошкодити лезо.

А чи можна точити керамічні ножі в домашніх умовах? Звичайно можна, хоча якщо ви не впевнені в своїх силах зверніться до фахівців. Точити такі ножі потрібно спеціальними алмазними дисками. Також використовуються алмазні пасти для високої точності кута заточування леза. Потрібно пам`ятати, що після заточування необхідно відполірувати лезо (колами з розміром зерна, починаючи з великої і закінчуючи найдрібнішої, не забувайте змочувати маслом поверхню леза). Чи не застосовуйте багато зусиль, матеріал леза дуже крихкий!



Увага, тільки СЬОГОДНІ!