» » » Як різати свиню?

Як різати свиню?

Як різати свиню?

Сьогодні поговоримо про те, як різати свиню вдома. Для початку перед забоєм потрібно підготувати свиню. За 12 годин до забою свиню краще не годувати, якщо дорожите своїми штаньми або черевиками. Обов`язково підготуйте місце, де буде проведений забій. Принесіть всі необхідні речі заздалегідь, щоб потім не бігати в пошуках і не змушувати свиню страждати зайвий раз. Нагострити ножі для оброблення та забою тварини. Деякі починають бігати по сусідах і питати, як ріжуть свиней, ви ж, дочитавши до кінця, будете знати, як правильно це робити.

Способи забою свині

Перший спосіб того, як різати свиню, найпростіший з усіх, які є. Потрібно просто взяти ніж і встромити його в серце свині. Але навіть тут є деякі нюанси. Тут потрібен хороший ніж, а не якась там китайська пластмаса. Він повинен бути ідеально заточений. Звичайно, потрібно знати, куди бити. Запам`ятайте, серце у свині точно так же, як у людини, знаходиться зліва. Пульсацію серця можна намацати рукою. Свиня буде верещати короткий час і смикатися, так що потрібно її ще тримати. Навіщо тримати? Справа в тому, що кров свині теж їстівна. Потрібно тримати свиню, щоб кров не розлетілася по всій ділянці. Потім, коли свиня вже померла, її обробляють вогнем, щоб на шкірі не залишалося волосся, жуків, бактерій. Після це треба почекати, коли свиня охолоне, і почати її обробляти.

Якщо у вас є дозвіл на вогнепальну зброю, наприклад, на рушницю, то цей спосіб якраз для вас. Готуємо все те ж саме, що і в попередньому способі, але з ножів нам знадобляться тільки ножі для оброблення. Ще потрібен помічник, щоб тримати свиню під час забою. Робимо наступне: одна людина міцно тримає свиню, другий приставляє дуло рушниці за вухо свині, не важно за яке. Виробляємо постріл. Свиня миттєво падає, людина, яка її тримав, швидше за все, йде митися. Далі починаємо обробляти. Плюс цього способу в тому, що свиня вмирає миттєво. Для людини, що не володіє сильною психічною стійкістю, він підходить найбільше, тому що свиня не видає майже ніяких звуків. Мінус в тому, що з голови потім доведеться нудно виколупувати дріб або кулю.

оброблення свині



Найважливіша частина - це оброблення. Потрібно буде викидати непотрібне і відкладати потрібне. Тут вже справа суто особиста, кому що подобається, той собі це і залишає. Якщо любите кров`яну ковбасу, кров потрібно кухлем вичерпати в відро, таз або щось подібне. Кишечник треба вичистити. Ну а з рештою все ясно, залишилося тільки м`ясо. Його потрібно вирізати і або заморозити, або підсмажити і поїсти, а краще зробити і те, і інше. Сало солимо в банках, бажано скляних, так залишається смак сала.

Ось основні способи забою і розбирання свині. Якщо ж все наші поради здалися для вас складними, ви можете подивитися відео про те, як різати свиней.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!