» » » Як різати ананас?

Як різати ананас?

Як різати ананас?
Як різати ананас?

У колишні часи ананас вважався фруктом дуже рідкісним - покуштувати його мріяли багато, але на полицях радянських гастрономів не було цих екзотичних заморських плодів. Нині ж ананасом вже нікого не здивуєш - купити його можна в будь-якому овочевому магазинчику. Однак якщо придбати ананас тепер може кожен охочий, то що потім робити з цією чудовою помаранчевої "шишкою» з зеленими пір`ям на маківці, для багатьох як і раніше залишається загадкою. Хоча насправді в оброблення ананаса немає нічого складного, і ми з задоволенням розповімо вам, як це правильно робиться.

Як обробити ананас перед подачею на стіл

Перед тим як різати ананас, його обов`язково потрібно добре вимити під струменем теплої води, незайвим буде злегка потерти лусочки і зелені пір`я ананаса м`якою щіточкою. Мити ананас перед оброблення слід з тієї простої причини, що якщо заздалегідь не видалити з поверхні плоду весь бруд і пил, то при подальшій чищенні вона легко може потрапити на м`якоть ананаса, а очищений ананас мити вже не можна. Начисто вимитий ананас промокніть паперовим рушником і дайте йому обсохнути.



Ананас можна обробити двома способами. Вибір способу залежить від того, для чого саме вам потрібен ананас - чи плануєте ви подавати його в якості окремого десерту, або використовувати для приготування будь-яких страв.

Спосіб перший: оброблення ананаса для подачі на десерт

  1. Кухонними ножицями обріжте підсохлі кінчики на листочках ананаса.
  2. Візьміть великий, потужний і гострий ніж і приблизно на сантиметр зріжте у ананаса денце. Верхівку не обрізайте!
  3. Розріжте ананас вздовж навпіл разом із зеленою верхівкою.
  4. Кожну половинку розрізати ще навпіл.
  5. У вас вийдуть 4 четвертинки ананаса, кожна з зеленими листками з одного краю.
  6. З кожної четвертинки видаліть жорстку і неїстівну серцевину - зріжте ножем приблизно один сантиметр внутрішньої частини ананаса уздовж всієї часточки.
  7. Далі зручніше буде працювати ножем для нарізання філе з вузьким і гнучким лезом. Виріжте цим ножем м`якоть кожної четвертинки з шкірки - рухайте лезо ножа уздовж шкірки (на шкірці повинен залишитися зовнішній шар м`якоті товщиною приблизно 0,5 см).
  8. У підсумку з кожної часточки у вас вийде «човник» з шкірки з зеленню на одному кінці і скибочку м`якоті, вкладений в неї.
  9. Наріжте кожну скибочку м`якоті поперек маленькими трикутниками товщиною близько сантиметра, укладіть їх назад в човник з шкірки і злегка посуньте щодо один одного: перший шматочок трохи вліво, другий трохи вправо, наступний знову вліво і т. Д. Готові четвертинки ананаса помістіть на порційні тарілочки і подавайте їх на стіл.

Спосіб другий: оброблення ананаса для страв

  1. Ображати у ананаса верхівку і денце, зріжте з нього всю грубу шкірку і кінчиком ножа для чищення картоплі видаліть оченята, що залишилися в тих місцях, де були колючки.
  2. Циліндр м`якоті разрежьтевздовж на половинки або четвертинки, видаліть серцевину і наріжте м`якоть напівколами або трикутниками.

Також вам стануть у пригоді ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!