» » » Рецепти курки з ананасами

Рецепти курки з ананасами

Рецепти курки з ананасами

Вибір страв для недільного меню - складне і відповідальне завдання. Хочеться порадувати близьких смакотою і не чергувати біля плити весь вихідний день. Варіантів існує безліч, але найпростіший і універсальний - піца. Адже знайти людину, яка не любить знамениту італійську корж, просто нереально. А ось вибір начинки - справа смаку, звички і фінансових можливостей. Найпростіше додати в піцу все, чим багатий холодильник. Але якщо ви прагнете здивувати рідних пікантною начинкою, приготуйте піцу з куркою і ананасами.

Відмінне блюдо виходить також в результаті запікання курячого філе з ананасами. Воно має особливий смак і робить м`ясо ніжним. Такий варіант хороший не тільки для гурманів. Куркою, запеченої з ананасами ви можете порадувати своїх домашніх і гостей. У нашій статті ми детально розглядаємо обидва страви.

Рецепт курки з ананасами

Піца - курка з ананасами

Рецепт тіста на опарі:

  • борошно - 3 склянки
  • тепла вода - 1 стакан
  • сухі дріжджі - 1 пакетик
  • цукор - 1 столова ложка
  • сіль - чверть чайної ложки
  • оливкова олія - 3 столові ложки

Для початку змішати півсклянки борошна, дріжджі і цукор, потім додати теплу воду. Отримане рідке тісто поставити в тепле місце. Дочекатися коли опара заграє і підніметься. Додати борошно, що залишилося, оливкова олія і сіль. Тісто необхідно добре вимісити, звертаючи увагу на те, щоб воно не було занадто крутим, і ще хвилин на сорок поставити в тепло - тісто приблизно вдвічі збільшується в об`ємі. Це дозволить стати йому м`яким.

Рецепт начинки:

  • куряче філе (копчене, обсмажене, відварене) - 400 грамів
  • консервовані ананаси - 1 банка
  • червоний болгарський перець - 1 штука
  • соковита цибулина (білий лук або шалот) - 1 штука
  • твердий сир - 150 грамів
  • гострий томатний соус - 150 мл

Процес приготування піци:

Дуже тонко розкачати тісто і змастити отриману корж гострим соусом. Соус може бути як готовий, так і приготований з помідорів і спецій. Головне - він повинен бути дуже гострим і дуже смачним. Ви можете використовувати магазинний кетчуп. Вибір в сучасних супермаркетах досить різноманітний.



Цибулю порізати тонкими півкільцями, філе - маленькими шматочками, перець - пластинками. Натерти сир і викласти всі інгредієнти на тісто в такій послідовності: куряче філе, кружечки консервованого ананаса, цибуля, перець, тертий сир. Змастити краю піци оливковою олією і випікати при температурі 200 градусів до готовності. Примітка: уважно стежте за тим, щоб не перетримати тісто в духовці, інакше воно може стати жорстким.

Курка, запечена з ананасами

Перебираючи рецепти курки з ананасом, варто зупинитися на птаху маринованої в ананасовому пюре і запеченої в духовці. Поєднання спеції і ананасів додає м`ясу курки ніжний і незвичайний смак. Шматочки ананаса злегка карамелізуются в процесі запікання разом з куркою, в результаті, фрукт набуває більш насичений і концентрований смак. Додані в маринад соєвий соус і імбир створюють вишуканий азіатський колорит.

Рецепт філе курки з ананасом неймовірно простий і блюдо легко готується. Запасаємося декількома упаковками курячих стегенець, крилець або ніжок, розміщуємо їх в холодильнику «про запас». За добу до передбачуваного вечері размораживаем курку. Вранці замочуємо пташку в нашому фірмовому маринаді, а ввечері відправляємо на годинку в духовку.



Виходить швидке в приготуванні, дуже смачне і ситне блюдо, яке стане гідною прикрасою будь-якого вечері. І ніхто не здогадається, що поїдає «ледачий» вечерю. «Лінивий» - тому, що часу і сил витрачено зовсім небагато, а фінансові витрати і того менші.

Рецепт курки з ананасами

Основні інгредієнти:

  • 8 шматочків курки, наприклад, 4 стегенця і 4 ніжки
  • м`якоть свіжого ананаса - 500 грам (приблизно 2/3 невеликого фрукта)
  • рослинне масло - 3 ложки
  • паприка -? чайної ложки

Інгредієнти для маринаду:

  • часник - 3 зубчики
  • гострий перчик (халапеньйо, чилі) - 1 штучка
  • соєвий соус - 2 столові ложки
  • коричневий цукор (можна замінити білим) - 2 столові ложки
  • сіль -? чайної ложки
  • ананасовий сік - ? склянки

Технологія приготування:

Ананас нарізаємо півкільцями. Так, щоб кількість скибочок відповідала кількості шматочків курки. Складаємо їх в контейнер, закриваємо і ховаємо в холодильник. Половину м`якоті залишився ананаса ріжемо на дрібні шматочки і теж запаковуємо в контейнер.

Частина ананаса, яка залишилася, пюріруем в кухонному комбайні або в блендері, поступово додаючи соєвий соус і інші складові маринаду. Знаходимо для маринаду велику і глибоку посуд, в яку поміститься наша курочка. Переливаємо в неї маринад і укладаємо курячі шматочки, так, щоб вони повністю були покриті рідиною. Час маринування, при кімнатній температурі, 1-4 години, або більш тривалий період в холодильнику (наприклад, ніч).

Застеляємо фольгою дно форми для запікання, змащуємо її олією. Виймаємо шматочки курки з маринаду, струшуємо і видаляємо серветкою надлишки маринаду. Укладаємо шар курки в форму, а зверху посипаємо маленькими шматочками ананаса. Кожен шматочок курки укриваємо великим напівкруглим скибочкою ананаса і посипаємо паприкою. Маринад залишаємо - він знадобиться нам при «поливанні» м`яса. Розігріваємо духовку до 200 C і відправляємо в неї наше блюдо на 50-60 хвилин. Через 30 і 45 хвилин поливаємо м`ясо маринадом і соками зібраними з дна форми.

Тепер ви знаєте, як готується курка з ананасами. Рецепт з фото, ви легко знайдете в інтернеті. А подавати соковиту курочку можна з овочевим салатом або вашим улюбленим гарніром. Бажаємо вам приємного апетиту. Використовуйте рецепти курки з ананасами на здоров`я!

Рецепт курки з ананасами



Увага, тільки СЬОГОДНІ!