» » » Як забивати кроликів?

Як забивати кроликів?

Як забивати кроликів?

Практично перед кожним кролівників, розводить кроликів недекоративних порід, одного разу постає питання: як забивати кроликів? Ті, хто не бажає робити це самостійно, зазвичай відносять своїх кроликів на бійню, де їх забивають фахівці. Однак не всі можуть використовувати такий спосіб забою, тому кролівникам важливо знати про те, як правильно забивати кроликів в домашніх умовах. Про способи і процесі забою кроликів і піде мова далі.

Як забивати кроликів: підготовка до процесу

Перед тим, як забивати кроликів, слід ретельно підготуватися до цього процесу. Підготовка складається з наступних пунктів:

  1. Вибрати кроликів для забою. Важливо враховувати, що кроликів хутряних порід зимового окрола можна забивати через чотири місяці, а річного - в кінці осені. Тварин м`ясних порід можна забивати в будь-який час, як тільки вони наберуть достатню вагу. Про способи правильного догляду за кроликами можна прочитати тут Як доглядати за кроликами.
  2. Почекати закінчення линьки. Потрібно дочекатися вікової зміни хутра (цей вік залежить від породи тварини, але в середньому становить 6-8 місяців).
  3. Чи не годувати тварин перед забоєм. Про особливості годування кроликів можна дізнатися зі статті нашого сайту Чим годувати кроликів.
  4. Підготувати інструменти для забою. До них відносяться: міцна дерев`яна палиця довжиною приблизно в півметра, розпірка (робиться з палиці довжиною в 30 см. З загостреними кінцями), гострий ніж, миска для крові.

Як правильно забивати кроликів: інструкція



Перед забоєм кролика потрібно обережно дістати з клітки, не лякаючи його. Забивати слід так:

  1. Підняти його перед собою за задні лапи однією рукою.
  2. Взяти палицю для забою в іншу руку (якщо обмотати палицю тканиною або гумою, то це захистить тушку від освіти синців).
  3. Різко і сильно вдарити кролика в потилицю над вухами. Удар повинен бути точним - це позбавить тваринного від агонії і призведе до швидкої смерті.
  4. Підвісити тушку для знекровлення на розпірку, зробивши для цього прокол в задніх лапах кролика (між сухожиллями і кісткою).
  5. Спустити кров.

Є й інші способи того, як забивати кроликів. Наприклад, за допомогою розряду електричного струму, пропущеного через скроневу область голови. Можна забити кролика і голими руками (ударом ребра долоні по тімені, або звернувши шию набік різким рухом), але це вміють робити тільки дуже досвідчені в забої кролівники.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!