» » » Як вирощувати кролів?

Як вирощувати кролів?

Як вирощувати кролів?

Дуже велика кількість людей, останнім часом, стало захоплюватися розведенням кроликів. Як відомо, кролики дуже плідні, і завдяки цьому, господарі отримують непоганий прибуток від продажу шкурок, молодняку або м`яса. Давайте розберемо в цій статті, як вирощувати кролів. Є 2 способи того, як вирощують кроликів - звичайний, при якому використовується відсадження від самки і вирощування спеціальних, бройлерних кроленят. При відсадженні від самки кроликів забивають, коли вони досягають чотирьох місяців. Для вирощування кроликів на м`ясо, краще всього використовувати кроленят, які були отримані методом промислового схрещування.

Розведення кролів на м`ясо

  • В першу чергу, слід знайти місце для клітин і зробити самі клітини. Як місце для життя, добре підійде навіс або сарай, тут головне, щоб кроликів не продувало вітром. Клітини можна зробити самостійно або ж купити на ринку. Якщо ви вирішили змайструвати клітини самостійно, то вам потрібно придбати металеву сітку, фанеру, дошки і цвяхи. Клітка повинна досягати дев`яносто сантиметрів в довжину, шістдесят сантиметрів завширшки, сорок п`ять сантиметрів у висоту. Не забудьте про те, що кролиця потрібно створити відділення, де буде розміщено гніздо.
  • Розглядаючи те, як правильно вирощувати кролів, слід обов`язково уточнити, що покупку кроликів найкраще робити на кролячих фермах або у перевірених людей. Купувати на ринку кроликів не варто. Вся справа в тому, що вам можуть підсунути неякісних або хворих тварин, а від них нічого доброго не вийде.
  • Що стосується годівлі, то тут немає нічого надприродного. Найголовнішим блюдом вважається сіно. Але важливо, щоб воно було не грубе, а зелене і ніжне. У будь-якому випадку, буде краще, якщо ви займетеся заготівлею сіна самостійно. Тоді ви будете точно знати, що в сіні немає ніяких шкідливих або отруйних рослин. У літній період кроликів можна годувати підв`яленої травою. Ще в раціон обов`язково має входити зерно або ячмінь, або пшениця. Можна так само давати коренеплоди і головне - забезпечувати кроликів свіжою водою. Годувати тварин потрібно не менше двох разів на день.
  • Случают кролиць у віці п`яти або семи місяців. Самців на злучку пускають з шести місяців. Але тут теж є один важливий фактор. Тварина не повинно страждати ожирінням. Це, в першу чергу, стосується, безпосередньо, самок. Кролиці виношують кроленят місяць. Окрол відбувається зазвичай швидко і, практично завжди, в нічний час.
  • Маленькі кроленята після народження не зовсім гарні. Вони сліпі і голі. У ваші обов`язки входить простежити за тим, щоб в гнізді не залишилося трупиків мертвих кроленят. Ось тільки коли ви будете чіпати гніздо або кроленят, руки не повинні мати ніякого запаху. Самка-мати, не сидить зі своїми дитинчатами протягом дня, вона просто їх відвідує для того щоб погодувати. Весь інший час вони лежать зариті в материнський пух, який мама-кролиця виривала у себе з тіла, коли готувалася до пологів.
  • Очі кроленята відкривають через два тижні після народження. Ростуть дитинчата дуже швидко. З досягненням семнадцатідневного віку, вони починають досліджувати клітку, і для цього залишають гніздо. Годуються разом з матір`ю. Після того, як крольчатам виповнюється місяць, їх відкидають від самки в іншу клітку.
  • Протягом трьох або чотирьох місяців молодняк добре годують. Кролики готові до забою.


Тепер ви знаєте, як утримувати кроликів. Найголовніше в цій справі - мати бажання розводити тварин, стежити за ними і підтримувати в клітинах чистоту.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!