» » Чим корисний людина?

Чим корисний людина?

Чим корисний людина?

У суспільстві часто можна почути, що людина більше шкодить природі, ніж приносить їй користі. У зв`язку з цим ми розглянемо, чим корисний людина для планети, чи приносить він їй користь чи ні.

Що для планети корисно

Вчені сперечаються, що більше корисно для нашої планети - зниження діяльності або, навпаки, прискорення темпів розвитку? Це проблема майбутнього, проте вона вже дає про себе знати. Людей на планеті з кожним роком все більше, а ресурсів менше. Виробництво не зупиняється, а навпаки, збільшує свої темпи з кожним роком. Все це часто негативно позначається на планеті.

Однак без зростання технологій неможливо досягти прогресу, а значить не можна і створити щось, що може допомогти нашій планеті. Завдання, як повернути природі все відібране і як відшкодувати їй збитки, завдані за все існування цивілізації, вже давно стоїть перед людьми. Особливо починаючи з 20-го століття, коли спостерігався різкий стрибок у розвитку промисловості.

Мова зараз йде про те, як зберегти і примножити багатства Землі.

Користь людини для планети



Відомо, що в природі існує маса явищ, які згубно впливають на навколишнє середовище. Явища ці можуть бути безпосередньо або побічно спричинені діяльністю людини. Однак і стихія сама по собі здатна завдати сильної шкоди іншим регіонам планети.

Одним з таких лих є посуха. Опустелювання зараз - це справжня проблема для країн середньої Азії і країн Африки. В результаті згубного впливу посух флора пустель гине, фауна виявляється в критичних умовах для життя. Без води і їжі не здатне прожити жодна тварина. У ряді країн середньої Азії вода є, проте вона абсолютно не придатна для пиття, так як містить багато солі. Але в таких країнах, як ОАЕ, Катар, Ізраїль є проекти опріснення морської води. Багато з них вже працюють.



Ці проекти можна використовувати для створення так званих оазисів, які зможуть відвідувати мешканці флори і фауни пустель.

Рішення проблеми витіснення

Проблема витіснення полягає в тому, що одні види тварин витісняють інші. Наприклад, в Австралії вже давно спостерігається засилля кроликів, яких колись завезли з Європи. В результаті чого ці гризуни дуже швидко розселилися по материку і стали поїдати рослини у величезних кількостях. Це призвело до того, що багато тварин залишилися без їжі. Через це уряд Австралії дозволив щорічний відстріл кроликів з метою знизити їх популяцію. Також були введені заходи з озеленення материка і, знову ж таки, боротьбі з опустелюванням.

Те ж саме торкнулося і бородавочников. Ці кабани також були завезені і широко поширилися по континенту. Вони не тільки позбавляють інших тварин їжі, але і викликають ерозію ґрунту в результаті постійного впливу на неї своїми копитами і іклами.

Зрозуміло, самі по собі ці тварини не є шкідниками, але через велику кількість вони стали вкрай негативно впливати на життя інших видів.

Так чи небезпечна нафтовидобуток

Багато хто вважає нафтовидобуток і газовидобуток небезпечними видами діяльності, які здатні сильно зашкодити довкіллю. Звичайно, і нафта, і газ - потенційно небезпечні види палива. Однак якби їх видобуток не велася, загроза для навколишнього середовища все одно б існувала. Справа в тому, що щорічно на нашій планеті відбувається безліч землетрусів. У тому числі і в регіонах, багатих газом і нафтою. Спочатку 20-го століття були випадки, коли землетрусу в море викликали розломи в земній корі і викид нафти в морське середовище. Тому видобуток ряду корисних копалин часто запобігає витоку шкідливих для природи речовин. Адже обладнання робиться таким чином, щоб витримати найрізноманітніші навантаження і не допустити витік.

Найчастіше люди задаються такими питаннями, коли намагаються визначити своє місце в світі. Якщо ви замислюєтеся про питання самопізнання, відвідайте розділ Психологія.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!