» » » Чому вимерли динозаври?

Чому вимерли динозаври?

Чому вимерли динозаври?

Існує величезна кількість гіпотез, які намагаються пояснити той факт, що в кінці крейдяного періоду вимерли динозаври. На жаль, жодна з них так, до сих пір, ще й не підтверджена. Вчені всієї планети б`ються над цією загадкою вже не один десяток років, проте, їх спроби з`ясувати правду поки не увінчалися успіхом. У нашій статті ми розглянемо найбільш популярні гіпотези про причини масового вимирання динозаврів. Отже:

Чому вимерли динозаври?

Всесвітня повінь

Гіпотеза полягала в тому, що по всій Земній кулі відбулися затоплення сухопутних територій. Динозаври, які не змогли пристосуватися до нових умов, загинули. Цю гіпотезу спростовують тим, що деякі морські тварини також вимерли в цей період. Але і величезна кількість мешканців суші, навпаки, вижили.

Винищення динозаврів первісною людиною

Гіпотеза спростована, так як перші люди з`явилися тільки через 60 мільйонів років після зникнення динозаврів.

Фізіологічні недоліки динозаврів



Тут мають на увазі їх зростання і неповороткість, які привели до вимирання динозаврів. Ця гіпотеза також спростована. Найменші і швидкі динозаври теж загинули.

Зіткнення Землі з величезним метеоритом

Відповідно до цієї нової гіпотези, за часів крейдяного періоду відбулися катастрофічні події, які привели до вимирання динозаврів. На Землю впав метеорит діаметром в 10 кілометрів. В результаті з поверхні Землі піднялася величезна кількість пилу, що позбавило мешканців планети сонячного світла. Спочатку загинули рослини, так як вони не змогли отримувати і синтезувати енергію сонця. У слід за рослинами вимерли травоїдні тварини, ну а в слід за ними вимерли і хижаки. По всій планеті сталося сильне похолодання, так як сонячні промені більше не досягали поверхні Землі. Через деякий час, яке налічує кілька десятків століть, верхні шари атмосфери знову прогрілися. Виходячи з цих даних, можна пояснити вимирання тваринного світу. Більшість динозаврів загинули під час зіткнення, ну а решта під час "довгої зими" і відсутності тепла і світла на планеті. Ось чому вимерли динозаври. Але. Ця теорія не може пояснити тільки одне - як змогли вижити птиці. Адже, не секрет, що птахи дуже чутливі до несприятливих умов існування.

Ось основні теорії, які тільки лише намагаються пояснити раптове зникнення динозаврів з нашої планети. Варто сподіватися, що незабаром вчені знайдуть відповідь до цієї загадки. Це буде суттєвий внесок в розуміння того світу, який нас оточує, і про могутність якого, ми навіть близько не здогадуємося.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!