» » » Що ближче до землі?

Що ближче до землі?

Що ближче до Землі?

Про існування інших планет і зірок знають, мабуть, усі, проте про їх прихильність до нашої планеті - далеко не всі.

Які зірки і планети є нашими космічними сусідами і що знаходиться ближче до Землі? Про це ми розповімо в даній статті.

Найближчі сусіди Землі

Ви коли-небудь чули про зоряній системі Альфа Центавра? Вона є найближчою сусідкою Сонця і складається з трьох зірок, які обертаються один над одним. Саме третя зірка даної системи знаходиться до нашої Землі ближче інших. Вона носить назву Проксима Центавра і являє собою невелику за розмірами червону і тьмяну зірку. Важливо відзначити, що колір зірок визначає їх температуру, а червоні зірки вважаються прохолодними. Проксима Центавра розташована від своїх сестер, з якими вона утворює зоряну систему, досить далеко.

З нею дуже схожа і інша близька сусідка Землі - так звана зірка Бернарда. Вона названа так по імені відомого астронома Едварда Бернарда. Нічим не примітна невелика зірка розташовується в напрямку сузір`я Змієносця. Вона є корисним карликом, а це найпоширеніший вид зірок. З північної півкулі зірка Бернарда є найближчою для вивчення.



Звичайно, тією зіркою, каторая знаходиться до Землі ближче всіх, є Сонце. Про це ви також можете дізнатися в статті Що таке зірка.

З усіх планет Сонячної системи найближче до Землі розташована Венера. Але оскільки планета знаходиться ближче до Сонця, ніж ми, то і отримує вона від небесного світила вдвічі більше тепла і світла. Хоча Венера підходить до нашої планети ближче інших, розглянути її поверхню дуже важко через хмарної атмосфери. Поворот навколо осі ця планета здійснює повільніше, ніж всі інші планети Сонячної системи. Венеру нерідко називають сестрою Землі. Це обумовлено тим, що у них практично однакові маса і розмір.

Другим нашим сусідом серед планет Сонячної системи є Марс. Він значно менша за Землю і становить всього 10 відсотків від її маси. Його також прийнято називати червоною планетою через червоного кольору його поверхні, який він придбав через оксиду заліза. Примітно, що зміна пір року і обертання Марса збігається з земними, однак клімат планети набагато холодніше, ніж на нашій планеті.

Вам може бути корисна також наша стаття про супутнику Землі: Чому місяць світить.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!