» » » Де знаходиться полярна зірка?

Де знаходиться полярна зірка?

Де знаходиться Полярна зірка?

Полярна зірка здавна відома людству. Давньогрецькі поети складали про неї легенди і оспівували її в міфах. А мандрівники, відкривши нові землі, з цього небесного світила знаходили дорогу додому.

Про те, що Полярна зірка знаходиться в Північній півкулі, відомо навіть школяреві. Однак мало хто наші сучасники знають, що вона являє собою потрійну зоряну систему, в 120 разів перевищує в поперечнику наше Сонце. Випромінюється цим небесним світилом світловий потік має непостійну величину. Полярна зірка як би пульсує, іноді поступаючись за значенням цього параметра Сіріуса.

Наша стаття Які зірки яскраві розповість вам і про інших небесні світила.

Де знаходиться Полярна зірка і як її знайти

Спочатку необхідно на нічному небосхилі відшукати схоже на ківш з ручкою сузір`я Великої Ведмедиці. Складається воно з семи зірок. Для визначення місцезнаходження Полярної зірки необхідно використовувати ті з них, які візуально утворюють протилежну ручці стінку ковша. Називаються ці зірки Муракамі і Дубге. Подумки з`єднайте їх лінією, а далі продовжите її вгору на відстань, в п`ять разів перевищує довжину відрізка між вищевказаними зірками. На кінці цієї лінії і буде перебувати Полярна зірка, що входить в сузір`я Малої Ведмедиці.

Щоб знайти сторони світу, необхідно від Полярної зірки опустити на горизонт перпендикуляр. Точка перетину цих ліній вкаже на Північ. Схід буде праворуч, а Захід зліва. Про інших способах визначити своє місце розташування ви можете прочитати в статті Як визначити сторони світу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!