» » » Як знайти полярну зірку?

Як знайти полярну зірку?

Як знайти Полярну зірку?

Вона об`єднує романтиків і філософів, мисливців і мандрівників. Одних вона приваблює своєю красою і яскравістю, для інших засіб виживання. Всім потрібна вона, і все її шукають. А ви знаєте, як знайти Полярну зірку?

Полярна зірка

Полярна зірка це зірка, розташована в безпосередній близькості від Північного полюса, яка практично нерухома при обертанні зоряного неба за добу. Мінімальна відхилення зірки від Північного полюса, дуже зручно при орієнтуванні на місцевості. Направлення на Полярну зірку практично збігається з напрямком на північ.

Полярна зірка знаходиться в сузір`ї Малої Ведмедиці і носить назву Кінасура (альфа-Малої Ведмедиці). Вона, насправді, являє собою зоряну систему з трьох зірок. Найбільша з них більша за Сонце майже в 5 разів.

З огляду на те, що вісь Землі рухається по колу з певною швидкістю і радіусом, Полярна зірка змінюється. Так сучасна Полярна буде актуальна до 3500 р потім її змінить зірка Альраі із сузір`я Цефея.

Шукаємо Полярну зірку

Запам`ятайте просту інструкцію, як знайти Полярну зірку. На зоряному небі необхідно знайти конфігурацію з семи зірок. Світло цих зірок яскравий, що дозволяє виділятися їм на загальному тлі неба. Конфігурація нагадує образ ковша. Це сузір`я Великої Ведмедиці. Через дві зірки утворюють дальню стінку ковша проведіть уявну пряму, напрямком «з ковша». Відкладіть по ній відстань, рівну п`яти цим стінок, в кінці цього відстані і буде Полярна зірка. Орієнтуючись на неї, Ви рухаєтеся на північ.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!