» » » Як намалювати зірку?

Як намалювати зірку?

Як намалювати зірку?
Як намалювати зірку?

Малювання геометричних фігур зазвичай не викликає труднощів ні в кого, але ось як намалювати п`ятикутну зірку від руки - питання для багатьох. Відзначимо відразу: намалювати правильну зірку досить складно, і тут краще використовувати один з двох методів. Метод перший - малювання п`ятикутної зірки за допомогою транспортира, метод другий - малювання цієї ж зірки за допомогою циркуля.

Намалювати п`ятикутну зірку за допомогою транспортира нескладно. Для початку потрібно намалювати коло, а потім за допомогою транспортира відзначити на окружності кут, рівний 72 градусам. Таким чином ми отримуємо дві точки, де будуть сходитися лінії зірки. Далі продовжуємо від отриманих точок відкладати кути по 72 градуси. Врешті-решт ми отримуємо п`ять точок, які і з`єднуємо лініями через одну точку - і наша правильна п`ятикутна зірка готова.

Тепер, якщо під рукою немає транспортира, метод другий: як намалювати зірку циркулем і лінійкою. Щоб намалювати зірку за допомогою циркуля, для початку потрібно точно так же накреслити коло, а потім розділити її двома перпендикулярними лініями (діаметрами), які проходять через центр цієї окружності. Після цього ми ділимо будь-який радіус за допомогою лінійки на дві рівні частини і позначаємо середину точкою. Для зручності назвемо її точкою А.



Далі в точку А ми встановлюємо голку циркуля, а в точку С, що знаходиться на колі в кінці іншого діаметру, ми ставимо креслярську частина циркуля і ведемо дугу до наступного радіусу, що знаходиться на протилежному боці від радіуса, на якому позначена точка А. Точку перетину цього радіусу позначаємо як B. Тепер встановлюємо голку циркуля в точці B і проводимо дугу в бік точки С. Місце перетину дуги з окружністю позначаємо буквою D. Вимірюємо циркулем відстань AD - воно буде дорівнювати однієї п`ятої частини кола. Тепер все, що нам залишилося зробити - це, знаючи відстань AD, відзначити вершини майбутньої зірки на окружності і з`єднати їх прямими лініями.

Тільки що ми дізналися, як намалювати зірку за допомогою транспортира і циркуля, але ми говорили про п`ятикутної зірки. А зараз кілька слів про малювання шестикутної зірки. Тут все набагато простіше. Скільки вершин у шестикутної зірки? Правильно, шість. Відповідно, таку зірку дуже легко намалювати з допомогу двох рівносторонніх трикутників: з`єднати їх однією вершиною вгору, а інший вершиною вниз. Таким чином, у вас вийде правильна шестикутна зірка. Ми привели тут найпростіші і зрозумілі методи того, як намалювати зірку олівцем. Практикуючись в зображенні цих фігур на папері за допомогою інструментів, ви без зусиль зможете досить точно відтворювати їх і вручну.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!