» » » Як визначити широту і довготу?

Як визначити широту і довготу?

Як визначити широту і довготу?

Якщо ви заблукали в лісі, ніж ви будете займатися? Вірно, визначати широту і довготу об`єкта! Для чого? Щоб по мобільному телефону передати про місцезнаходження. Наприклад, себе в лісі ...

Визначення будь-якої точки земної поверхні

C допомогою географічних координат широти і довготи, в принципі, можна визначити будь-яку точку земної поверхні. Якщо ми подумки уявімо земну кулю, то при перетині площинами екватора отримаємо окружності - паралелі. Від екватора відстань до кожного з полюсів становить 90 °. Перпендикулярно розташовані меридіани. Умовна система паралелей і меридіанів необхідна, щоб визначати місце розташування об`єктів.

Відомо, що півкуля, яке звернене полюсом в сторону зірки Полярної, прийнято називати північним. Протилежну півкулю - південним. Полярна зірка знаходиться в сузір`ї Малої Ведмедиці. Як визначити широту і довготу? Насправді, визначити довготу і широту об`єкта досить просто.

Визначення географічної довготи



1/360 частина екватора вважається градусом географічної довготи. За 1 годину Земля обертається навколо своєї осі, що відповідає 15 ° довготи. Оскільки повний оберт Земля здійснює за добу, що прирівнюється 24 годинах. Тобто, 1 ° довготи = 4 хв. часу, а 1 `= 4 сек часу, а 1 "= 1/15 сек часу.

За допомогою годин можна визначити довготу. Час такого годинника має бути виставлено з відомою довготою за місцем розташування. Засікти показання годин, можна в місцевий полудень. Різницю за часом необхідно перевести в градусну міру, виходячи із зазначеного прикладу.

Як визначити географічну широту

Широту можна визначити в такий спосіб. Перше, що потрібно зробити, це визначити тривалість дня. Тривалість дня визначається тільки між сходом і заходом сонця. Тобто, між сходом і заходом сонця. У вихідній номограмме слід відкласти в лівій частині тривалість дня. У правій частині - дату. Номограма - це визначення широти. Якщо ми з`єднаємо тривалість дня і дату (значення), то визначимо місце, де географічна широта перетинається із середньою частиною. Це і буде вихідної широтою вашій місцевості.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!