» » » Де знаходиться південна америка?

Де знаходиться південна америка?

Де знаходиться Південна Америка?

На карті

Південна Америка

Америка представлена двома материковими зонами - Північної і Південної. Де знаходиться Південна Америка? Відповідь така - в Західній півкулі (лежить повністю), а щодо екваторіальній лінії значна частина розташувалася в Південній півкулі. Тут представлені всі кліматичні пояси від екваторіального до помірного.

Не менш корисною інформацією буде опис місця розташування південноамериканських саван - читайте про це в нашій статті Де знаходяться савани в Південній Америці.

Південна Америка омивається морем і відразу двома океанами (Тихим - на сході і Атлантичним - на заході, а в північній частині - Карибським морем). Крайні точки континенту мають такі географічні координати: південна - 53 ° 54 `південної широти, 71 ° 18` західної довготи (м. Мис Фроуорд), північна - 12 ° 25 `північної широти, 71 ° 39` західної довготи (м. Гальінас), східна - 7 ° 10 `південної широти, 34 ° 47` західної довготи (м. Кабо-Бранку), західна - 4 ° 40 `південної широти, 81 ° 20` західної довготи (м. Паріньяс).

Також ви зможете дізнатися, чи знаходяться США в Південній Америці - для цього варто ознайомитися з нашою статтею Де знаходяться США.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!