» » » Як називають америку?

Як називають америку?

Як називають Америку?

Під словом "Америка" ми звикли розуміти два материка, це Північна і Південна Америка. Але чому Америку назвали Америкою. Так як справа це було давно, ніхто точно не може відповісти на це питання або в честь кого названа Америка. Як зазвичай у вчених є кілька версій щодо того, звідки взялася назва Америка.

Як називають Америку? Перед тим як перейти до розбору назви, давайте дізнаємося, що ж включає в себе поняття "Америка". Америка включає в себе Північну Америку (яка в свою чергу містить Мексику, США і Канаду і острова на схід від них), Південну Америку (країни материка Південна Америка), Латинську Америку (материкові франкомовні, іспаномовні та португаломовних країни), Центральну Америку і Карибський басейн (колонії і країни на островах Карибського моря. Раніше цей регіон називали Вест-Індія). Як бачите це просто величезна площа. Давайте ж тепер дізнаємося, звідки взялася назва - "Америка".

Історія походження назви

Формально Америку відкрив Христофор Колумб. Так чому ж її не назвали в його честь. Є кілька варіантів:

За першою версією Америку назвали так на честь флорентійського мандрівника Амеріго Веспуччі. Протягом з 1499 по 1504 брав участь у багатьох експедиціях близько нинішньої Америки.

Збереглося багато листів, які Амеріго писав своїм знатним друзям. У листах Амеріго яскраво розповідав про свої подорожі і нових географічних відкриттях. А друзі Веспуччі, можливо самі того не підозрюючи, поширювали відомості про його відкриття і подорожах. Допитливі люди зустріли ці перші розповіді про Новому Світі з великим інтересом. А Колумб сильно широко не поширювався про свої подорожі, і нікого не посвячував в подробиці.



Також існує думка, що Амеріго отримав таке прізвисько або сам себе назвав на честь вже континенту у якого вже було ім`я.

Якщо й інша версія, що Америка отримала свою назву завдяки Річарду Америка. Це був заможний купець з міста Брістоль. Це був щедрий і допитливий купець. Він дав грошей на знову здійснюватимеую експедицію під керівництвом Джона Кабота. У 1497 Джон досяг берегів Лабрадору (до речі, на два роки раніше Амеріго) і назвав землі, які відкрив, в честь основного спонсора цієї компанії.

Індіанці не з Індії

Як називають корінних жителів Америки? Індіанці! Погодьтеся, трохи дивно, враховуючи, що вони живуть на території Америки. Чому ж не «американці". Але цьому є досить кумедне пояснення, - європейські мореплавці кінця 15 століття помилково вважали, що перепливши Атлантику, вони припливли до Індії. Ось так і закріпилося цю назву за місцевим населенням.

Є також і сленгове назва цієї частини землі і її жителів. Через невтішного відносини жителів Росії і країн СНД, люди називають Америку "Пендостаном", а ті жителів "пендосов". Складно сказати наскільки це образливо, але ця назва сильно закріпилася за американцями.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!