» » » Чому європу назвали європою?

Чому європу назвали європою?

Чому Європу назвали Європою?

Часто ми не замислюємося, звідки беруться назви звичних для нас географічних об`єктів. Наприклад, Європа. Чому цю частину світу назвали саме так? Достеменно відповісти на це питання сьогодні не береться жоден дослідник. Давайте розглянемо різні версії.

За версією французького дослідника Шантрье, назва "Європа" перекладається з давньогрецької як «шірокоокая». Ще один варіант перекладу - «темна земля».

Як географічної назви слово «Європа» згадується ще в давньогрецькій літературі. Але чому Європу назвали Європою? Почнемо з того, звідки взялася ця назва. Європа - одна з героїнь давньогрецьких міфів. За легендою, фінікійську принцесу з таким ім`ям одного разу викрав знаменитий ловелас грецького пантеону - верховний бог Зевс. Загорівся пристрастю до дівчини, він вкрав її і відвіз, перетворившись биком, на острів Крит. Поступово мешканці цього острова стали називати свою батьківщину ім`ям цієї красуні-фінікійкі. Пізніше, вже в V столітті до нашої ери, назва «Європа» стало поширюватися на всю Грецію. А чим більше ставали знання греків про оточував їх світі, тим далі відсувалися кордону Європи, тобто це ім`я переходило до всіх земель навколо Греції.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!