» » » Чому австралію назвали австралії?

Чому австралію назвали австралії?

Чому Австралію назвали Австралією?

Австралія є одним з п`яти континентів на нашій планеті. Про існування п`ятого континенту на півдні Землі ходили легенди ще в давнину в Римській Імперії. Люди, які були впевнені в тому, що цей материк існує, навіть дали йому назву, не встигнувши ще відкрити нові землі. Першим назвою Австралії було Terra Australis Incognita. У перекладі з латинської мови це означає: Невідома (або Загадкова) Південна Земля. І все-таки першим відкрив її Віллем Янсзон в XVII столітті. Але назва вона тоді ще носила Нова Голландія.

У XVIII-XIX століттях активним пошуком Загадковій Південної Землі зайнялися англійці. Кілька мандрівників, а саме Метью Фліндерс і Джеймс Кук кілька разів обпливали території океану в південній частині Землі і все-таки змогли знайти ці землі. Саме вони посприяли тому, що наші карти зараз містять п`ятий континент - Австралію. Але все ж чому Австралію назвали Австралією?

Першим обійшов на судні весь материк Метью Фліндерс. За його словами, він не міг звикнути до думки, що цей континент називається Невідома (або Загадкова) Південна Земля (Terra Australis). І тоді він запропонував свою назву, яким ми користуємося і по сей день, - Австралія. А вченим і географам цей варіант здався найвдалішим і зручним для вимови. У 1824 році уряд Британії законно затвердив назву материка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!