» » » Хто відкрив австралію?

Хто відкрив австралію?

Хто відкрив Австралію?
Хто відкрив Австралію?

Прийнято вважати, що першовідкривач Австралії - Джеймс Кук. У 1770 році він досяг східного узбережжя Австралії. Кук назвав щойно відкриту землю Новий Південний Уельс. Він досліджував місцевість, де зараз знаходиться сучасний Сідней, тобто Ботанічний Залив. Недалеко від цього місця в 1788 році була утворена перша англійська колонія.

Існують гіпотези, які говорять про те, що до Кука на берегах Австралії побували єгиптяни і європейці.

Важко уявити, що стародавні єгиптяни підозрювали про існування Австралії. Однак, багато вчених припускають, що це цілком можливо. При вивченні мумій стародавніх єгиптян періоду Нового царства було встановлено, що для бальзамування тіл єгиптяни використовували особливу масло евкаліпта. Рослини з яких виготовляли масло, росли тільки на північно-східному узбережжі Австралії. Точних і незаперечних даних, що вказують на цей факт не представлено.



На користь цих гіпотез про першовідкривачів Автралії говорить ще один факт. Це силуети, висічені на австралійських скелях. Фігури швидше нагадують мешканців стародавнього сходу, але ніяк не аборигенів Австралії. Ці знахідки були зроблені на північному узбережжі Австралії. Крім того, були знайдені зображення жуків, які нагадували священних для єгиптян, жуків-скарабеїв.

Відомо також про те, що голландці були на берегах Австралії раніше Кука. Під час своєї подорожі між Нідерландами і островом Ява, голландці могли випадково наштовхнутися на берега Австралії.

Справа в тому, що звичайний шлях голландців на Яву проходив через мис Доброї Надії, а потім навпростець до острова через Індійський океан. Деякі мореплавці занадто далеко йшли на схід, перш ніж повернути до острова, і тому зустрічали на своєму шляху узбережжі Австралії. Першим європеєць, що досяг берегів Австралії, вважають Біллема Янзсона.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!