» » » Що відкрив христофор колумб?

Що відкрив христофор колумб?

Що відкрив Христофор Колумб?

На питання «Що відкрив Христофор Колумб?» Відповідь для багатьох очевидний - Америку. Насправді це не єдине відкриття знаменитого мандрівника. Завдяки йому в XIV столітті Іспанія перетворилася в одну з найбагатших і процвітаючих європейських країн.

Відкриття Колумбом Америки

Уродженець Іспанії з італійськими коренями Христофор Колумб свою першу експедицію зібрав в серпні 1492 року. Вона складалася з трьох судів: флагмана «Санта-Марія» і каравел «Пінта» і «Нінья». Плавання тривало трохи більше двох місяців. Оскільки мореплавець розраховував потрапити до Індії, жителів одного з Багамських островів, до берегів якого причалила флотилія, він назвав індіанцями.

Слідом за островом Сан-Сальвадор Колумб відкрив північно-східне узбережжя Куби і острів Гаїті. Таким чином було зроблено одне з найбільш значущих історичних відкриттів - відкриття Америки. Незважаючи на те, що ще в середні століття територію Північної Америки відвідували ісландські вікінги, саме Колумб вважається тим, хто відкрив Америку. Так як він першим оприлюднив інформацію про нові землі, чим поклав початок колонізації Америки.

Що відкрив Христофор Колумб крім Америки

Колумб першим перетнув Атлантичний океан. Під час другої експедиції мореплавець відкрив новий шлях в Азію, а в третій поклав початок відкриттю Південної Америки.

Зі своєї першої експедиції Колумб привіз до Європи нові сорти рослин: картопля, кукурудзу, тютюн для куріння. Тому саме Колумбу європейці зобов`язані поширенню згубної звички.

Колумб перший в історії мореплавства додумався пристосувати індіанські гамаки під матроські ліжка.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!