» » » Де знаходиться америка?

Де знаходиться америка?

Де знаходиться Америка?

На карті

Північна Америка

Дуже часто Америкою називають Сполучені Штати, хоча, в першу чергу, необхідно розрізняти дві частини Америки - Північну і Південну. Саме до складу Північної і входять Сполучені Штати Америки, виступаючи окремою державою. У даній статті ми розповімо, де знаходиться Америка - Північна і Південна.

Де знаходиться Північна Америка

Північна Америка виступає одним з шести материків нашої планети. Він розташовується на півночі Західної півкулі і займає, включаючи острова, 24,25 мільйонів квадратних кілометрів. Північна Америка омивається:

  • з півночі - Північним Льодовитим океаном, включаючи Гудзонову і Гренландский затоки, моря Баффина і Бофорта;
  • з західній частині - Тихим океаном, зокрема - Каліфорнійським затокою, затокою Аляска і морем Берінга;
  • з східній частині - Атлантичним океаном, включаючи Мексиканську затоку, заливши Святого Лаврентія, а також Карибське море і море Лабрадор.

На території материка розташовується держава Сполучені Штати Америки. Про нього ви можете прочитати докладніше в нашій статті Де знаходяться США. Також державами Північної Америки є Канада, Мексика, Куба, Ямайка, Панама та ін.

Північна Америка відділена від Південної з південного боку Панамським перешийком.

Де знаходиться Південна Америка



Південна Америка являє собою південний континент Америки. Він розташовується переважно в Південному та Західному півкулях і частково - в Північній півкулі нашої планети. Площа континенту становить 17,8 мільйонів квадратних кілометрів.

Південна Америка омивається:

  • в північній частині - Карибським морем;
  • в західній частині - Тихим океаном;
  • в східній частині - Атлантичним океаном.

Карибське море виступає межею, що розділяє Південну і Північну Америки. Країни, що входять до Південної Америки і мають кордону з Карибським морем, прийнято називати Карибської Південною Америкою. До них можна віднести держави Колумбія, Французька Гвіана, Венесуела, Гайана і інші. Найбільші держави Південної Америки - Бразилія, Аргентина, Болівія.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!