» » » Де знаходяться сша?

Де знаходяться сша?

Де знаходяться США?

Вивчати карту світу - дуже захоплююче заняття, а чи знаєте ви, де на карті знаходяться США? Сполучені Штати Америки розташовані в західній півкулі на Північноамериканському континенті і межують з такими країнами як Канада, Мексика, Росія. Протяжність кордону США з нашою країною становить 49 км і проходить по водах Берингової протоки. Можна знайти ще масу цікавої інформації про цю країну на сторінках нашого сайту, наприклад, в статті Скільки штатів в США, а тут ми поговоримо не тільки про те, де вона знаходиться, але і про її кліматі, рельєфі, природі і інші особливості.

клімат

Завдяки тому, що США займають велику територію Північної Америки, клімат цієї країни дуже різноманітний. Так південна частина Флориди і Гаваї - це тропіки, північ Аляски - полярний регіон, а велика частина штатів затишно розмістилася в зоні помірного і субтропічного клімату. На клімат багатьох з них впливає близькість океану і деякі інші фактори.

Однак, погода і в Штатах підносить свої сюрпризи, які проявляються смерчами, ураганним вітром, сильними снігопадами та проливними дощами, що викликають повінь. З цих причин багато штатів систематично страждають від стихійних лих.

рельєф

На території Сполучених Штатів Америки можна знайти і гірські системи. Це Аппалачінская, що простягнулася уздовж атлантичного узбережжя, і гірська система Кордильєр, що розкинула свої хребти з півночі до південного сходу країни.

Крім гір присутні ниці райони, щедро зрошувані водами найбільших річок - Міссісіпі, Колорадо, Колумбія, а також Великі рівнини, що є по свій суті передгірних плато Кордильєр.

природа



Різноманітність кліматичних зон вплинуло на багатство рослинного і тваринного світу Штатів. Тут можна виявити спекотні посушливі пустелі і вологі вічнозелені ліси, суворі гірські райони і безкраї прерії, порослі густою травою.

У північних районах країни водяться ведмеді, олені, білки, лосі. Трохи ближче до східних областей можна зустріти лисиць, борсуків, вовків і безліч птахів. У пустелі повно змій, а на рівнинах панують бізони. Водні артерії вражають розмаїттям риб, а холодні води узбережжя Аляски населяють моржі і тюлені.

Особливості

Від інших цю країну відрізняє кількість запасів прісноводної води. На кордоні з Канадою розташовані Великі озера, одне з яких (озеро Верхнє) є найбільшим в світі.

Ще однією особливістю можна назвати неймовірні за своєю красою каньйони, наприклад, відомий на весь світ Гранд Каньйон. Не менший інтерес викликають і національні парки США. Ці пам`ятки щороку відвідують мільйони туристів з різних країн.

Більше захоплюючій інформації про цю та інших країнах ви знайдете в розділі нашого сайту - Географія.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!