» » » Де знаходиться україна на карті?

Де знаходиться україна на карті?

Де знаходиться Україна на карті?

На карті

Україна

Україна - східноєвропейська країна. Площа, яку вона займає, становить 576,604 тис. Кмsup2- (якщо не враховувати спірні території півострова Крим). Це 47 місце серед усіх країн світу.

Розглянемо докладніше, де знаходиться Україна на карті світу.

Географічне положення України

Територія країни розкинулася на 1316 км із заходу на схід, і на 893 км з півночі на південь. Велика частина цих територій знаходиться на південному заході Східно-Європейської рівнини. Таким чином, основний рельєф країни - рівнинний, і лише на південному заході України знаходяться гори Карпати і найвища точка країни - Говерла (2061 м над рівнем моря). Столицею України і за сумісництвом найбільшим містом держави є Київ, який розташований на річці Дніпро. Ще одним великим містом є Львів, про який розповідається в статті Львів: що подивитися.

З південного сходу України омивається двома морями: Чорним і Азовським. Узбережжя морів в основному пологе, що сприяє розвитку рекреаційних ресурсів. На території України розташовано безліч річок і озер.



Довжина сухопутних кордонів України з сімома державами Європи (із заходу на схід: Румунія, Молдова, Угорщина, Словаччина, Польща, Білорусь, Росія) становить 5638 км. По морю країна пов`язана з Болгарією, Туреччиною і Грузією. Загальна протяжність морських кордонів становить 1355 км (з Росією і Румунією).

Крайні точки України:

  • на півночі - село Грем`яч, Чернігівська область;
  • на сході - Червона Зірка, Міловський район, Луганська область;
  • на півдні - місто Ізмаїл, Одеська область;
  • на заході - село Соломонове, Закарпатська область.

Для того щоб легше знайти Україну на карті світу, спершу необхідно знайти Чорне і Азовське моря. Саме на північно-західному узбережжі цих морів починаються території України. Але в цілому знайти Україну на карті - не проблема, адже на сході вона межує з Росією.

Детальніше про відомих і незвичайних місцях України ви дізнаєтеся з інших статей нашого сайту:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!