» » » Де знаходиться дніпро?

Де знаходиться дніпро?

Де знаходиться Дніпро?

Дніпро є однією з найбільших річок в Європі. Вона стоїть на четвертому місці в списку найдовших річок після Уралу, Дунаю і Волги, її довжина становить приблизно 2225 км. Площа басейну Дніпра становить 504000 км2, а ширина річки може доходити до 18 км.

Дніпро є рівнинною річкою, тому протягом її повільне і спокійне. Річка утворює безліч рукавів, острівців, проток і має звивисте русло. Річка примітна тим, що протікає на територіях трьох держав: Росії, України і Білорусії.

Витоки знаходяться біля села Бочарова в Смоленській області на схилі Валдайської височини. А гирлі Дніпра знаходиться в Україні, річка впадає в Дніпровський лиман Чорного моря.

Річка є природним кордоном між трьома державами, а на її берегах стоять великі міста Росії: Смоленськ, Верхньодніпровський, Дорогобуж- України: Київ, Черкаси, Дніпропетровськ, Запоріжжя, Херсон-Білорусії: Могильов, Річиця, Жлобин, Комарин, Дубровно і багато інших. Також по берегах Дніпра розташувалися великі ГЕС: Київська, Канівська, Каховська, Дніпровська, Дніпродзержинська, Кременчуцька.

Також вам може бути цікавий розділ нашого сайту Місцезнаходження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!