» » » Де знаходиться сиктивкар?

Де знаходиться сиктивкар?

Де знаходиться Сиктивкар?

На карті

Сиктивкар

Сиктивкар - місто з одним з найбільш незвичайних назв в Росії. Де знаходиться Сиктивкар і в чому його особливості, дізнаєтеся з нашої статті.

Де знаходиться місто

Сиктивкар - столиця Республіки Комі і один з найбільших її міст. Він знаходиться на північному сході Європейської частини нашої країни більш ніж в 1000 км від Москви по прямій. Розташований Сиктивкар на берегах двох річок, там, де річка Сисола впадає в Вичегду.

Заснований Сиктивкар в 1780 році і спочатку називався Усть-Сисольск. У 1930 році місту було присвоєно нове названіе.Оно означає "місто на Сисола" в перекладі з мови комі.

Особливості міста і його визначні пам`ятки

У Сиктивкарі живе близько 250 тисяч осіб. Завдяки своєму місцю розташування історично Сиктивкар об`єднує в собі представників понад 70 національностей: росіяни, комі, українці, білоруси, татари і безліч інших.



Основні визначні пам`ятки міста розташовані в центральній, історичній його частині. Незважаючи на те, що велика частина історичного центру була знищена в Радянські часи, до сьогоднішнього дня в Сиктивкарі збереглося близько 50 дерев`яних будівель, взятих під охорону державою як історично значимі.

Якщо вам доведеться побувати в Сиктивкарі, то неодмінно відвідайте Стефановський кафедральний собор, розташований на площі з однойменною назвою. Собор був закладений в 1850 році і названий на честь самого шанованого в Комі святого Стефана Пермського. Крім цього, в місті є такі цікаві місця, як будинок купця Суханова, будівля пожежної охорони, Грибний провулок та інші.

Якщо хочете дізнатися більше про нашу країну і її містах, прочитайте нашу статтю Де знаходиться Росія.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!