» » » Де знаходиться луганськ?

Де знаходиться луганськ?

Де знаходиться Луганськ?

На карті

Луганськ

Останнім часом про українське місто Луганську часто говорять і пишуть в ЗМІ. Де саме знаходиться Луганськ і в чому його особливості?

Особливості розташування Луганська

Луганськ знаходиться серед мальовничих рівнин і степів в східній частині України. Його чисельність становить більше 420 тисяч чоловік. Розташований Луганськ там, де зливаються річки Лугань і Вільхова, на відстані 672 км до Києва по прямій.

Своєю появою Луганськ зобов`язаний Катерині Великій та шотландському інженерові Карлу Гаскойну. Імператриця запросила інженера для розвідки кам`яного вугілля і залізних руд в долині річки Лугань. Саме Карл Гаскойн і його земляки стали кістяком Луганського заводу, з якого почалася історія цього незвичайного міста.

На сьогоднішній день площа міста Луганськ в його межах склали 28,6 тисяч гектарів землі. Його основний географічною особливістю є те, що Луганськ - найсхідніший обласний центр України.



Клімат для Луганська характерний степовий, тому зими там малосніжні, а літо тривале і жарке. При цьому літні температури відрізняються найбільш високими для країни показниками.

Луганськ славиться великою кількістю пам`яток. Якщо ви збираєтеся в це місто, неодмінно відвідайте Свято-Володимирський кафедральний собор, Луганський національний заповідник, меморіал "Гостра могила", Сквер Слави героїв громадянської війни, трофейні британські танки часів Громадянської війни і, звичайно, комплекс кам`яних і земляних споруд "Мергелева гряда" . Крім того, в місті є безліч музеїв, театрів та інших об`єктів культури.

Якщо хочете дізнатися, як дістатися до цього міста, то читайте нашу статтю Як доїхати до Луганська.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!