» » » Де місто киров?

Де місто киров?

Де місто Кіров?

Місто Кіров розташований на території Російської Федерації в однойменній Кіровської області. Адміністративний центр знаходиться на віддалі 896 км від столиці Москви, і розташовується на річці Вятка, спочатку послужила назвою міста. З точки зору тимчасової зони, місто Кіров знаходиться, де розташовується 4-ий часовий пояс, так що жителі Кірова живуть по одному часу з москвичами. Любителям точних цифр наводимо докладні географічні координати Кірова: перетин 58 ° 36? 00? пояса північної широти і 49 ° 39? 00? меридіану східної довготи.

Колишні назви міста Кірова це: Вятка і Хлинов. Причому, цікавим є той факт, що назва Вятка місто носило двічі: починаючи від свого заснування в 1181 р і до 1457, і в інший раз від 1781 до 1934 рр. У проміжку 1457-1781 рр. місто Кіров носив ім`я Хлинов.

Культурна спадщина Кірова

Крім багатої географічної та історичної довідки, якою володіє місто Кіров (де знаходиться перша рукотворна димковская іграшка), знайшли притулок численні культурні цінності. Велика кількість храмів, церков і соборів розташоване на території цієї адміністративної одиниці. Знайшлося навіть місце для Вятської соборної мечеті.

Кіров багатий безліччю парків, музеїв, палаців культури, театрів. Йде стрімка забудова нових мікрорайонів, при цьому зберігаючи історичну та культурну спадщину.



Багатьох великих діячів культури та історичної спадщини засилали в саме це місто. Кіров став притулком для засланців сім`ї Романових, Герцена, Салтикова-Щедріна, Баумана і багатьох інших історичних особистостей.

У 2013 році в Кірові планується завершитися проект будівництва заводу по переробці плазми крові, найбільшого в Росії і Європі. Дана споруда стане одним з цегли в фундаменті іноваційного будівництва міста.

Якщо вам стала цікава історія міста, а також сучасне життя кіровчан, і бажаєте дізнатися все в деталях, відвідайте кіровський міський портал.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!