» » » Де знаходиться вавилон?

Де знаходиться вавилон?

Де знаходиться Вавилон?

На карті

Вавилон

Напевно, багатьом доводилося чути про легендарну Вавилонську вежу з біблійного переказу, що пояснює появу різних мов світу. Вавилонська вежа дійсно існувала, і розташовувалася вона в стародавньому місті Вавилоні - великому центрі цивілізації дохристиянського світу. А де знаходиться Вавилон, це дивовижне місто?

Вавилон: місце розташування і основні факти

Вавилон існував в 3-му тисячолітті до н.е. в одній з найбільш високоорганізованих (після Стародавнього Єгипту) цивілізацій старовини - Стародавній Месопотамії, що знаходилася на Близькому Сході, в долині річок Тигр і Євфрат. Якщо говорити точніше, то це місто займав центральну частину низовини Месопотамськой, тобто знаходився в Нижньої Месопотамії.

Руїни Вавилона розташовані поблизу сучасного міста в Іраку - Ель-Хілла. Точні координати: 32 ° 32`30 `пн, 44 ° 25` 24 `східної довготи. д.

Вавилон можна назвати першим мегаполісом, його населення становило близько 150 тис. Чоловік - шумери, вавілоняни, араби, греки, перси і інші народи. Це була велика стародавня держава, вершина стародавньої культури і економіки. Тут, крім високої Вавилонської вежі, за легендою, перебували Висячі сади Семіраміди - одне з чудес світу, ворота Іштар.

Назва міста з аккадського мови перекладається як "врата богів".

У першому тисячолітті н. е. місто поступово був спустошений і повністю зруйнований.

Розташування цікавих міст і пам`ятників культури, як древніх, так і сучасних, а також інших географічних об`єктів ви можете дізнатися в розділі Місцезнаходження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!