» » » Де знаходиться пізанська вежа?

Де знаходиться пізанська вежа?

Де знаходиться Пізанська вежа?

Починається історія Пізанської вежі неподалік від собору Duomo Santa Maria Assunta в місті Піза в Італії. У 1361 року серед площі було завершено будівництво вельми дивного будови. Якщо вам цікаво, де знаходиться Пізанська вежа, то читайте уважно.

Місто Піза розташований в регіоні Тосканія, в Квітучою і пристрасної Італії. Піза лежить в прибережній зоні Лігурійського моря. Багата виноградниками, талановитими людьми і гордими жителями земля залишила величезну спадщину людству. І головна гордість Пізи - Пізанська вежа. У світі немає більш дивною і незрозумілою споруди. Багато уми людства ламають голову над таємницею Пізанської вежі донині.

Задумана як дзвіниця собору Санта Марія, була закладена в будівництво на початку минулого тисячоліття, правда, по теорії сучасних дослідників, спочатку вона не замислювалася, в тому вигляді, в якому можна спостерігати її сегогдня, тобто з нахилом. Причина того - помилка невідомого архітектора. Грунт під лівим боком просів і частина дзвіниці пішло під землю. У 1361 році, будівництво було завершено. Сьогодні, придивившись, можна помітити суттєві відмінності стилістики аркадного ряду між першим і останнім ярусом.

Розташована Пізанська вежа прямо в центрі міста, і, якщо ви не зможете самі знайти центральну площу і собор Санта Марія Асуента, запитайте у будь-якого торговця або місцевого жителя і вам вкажуть точну дорогу. Якщо ви вже потрапили в Тоскані, обов`язково загляньте в Пізу і підніміться на 294 ступені над рівнем міста і подивіться з висоти тисячоліття на минуле і сьогодення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!