» » » Що вище ейфелевої вежі?

Що вище ейфелевої вежі?

Що вище за Ейфелеву вежу?

Ейфелева вежа - символ не тільки Парижа, але і Франції в цілому. Це одне з найбільш впізнаваних споруд в світі. Названа вона була на честь французького інженера Гюстава Ейфеля, який побудував її до Всесвітньої виставки 1889 року в Парижі. Тисячі людей щороку відвідують цю вежу. Її популярність серед туристів величезна. Висота вежі - 324 м. Багато хто помилково вважає, що це найвища будівля, але насправді в світі є споруди, які набагато вищі за Ейфелеву вежу.

Останкінська телевежа

Теле- і радіомовна вежа в Москві, в Північно-Східному адміністративному окрузі. Останкінська телевежа заввишки 540,1 м будувалася в період з 1963 по 1967 роки під керівництвом головного архітектора Л. І. Баталова. Діапазон мовлення телевежі охоплює близько 15 мільйонів телеглядачів. Це найбільше спорудження в Європі. На башті цілий діють два оглядові майданчики - на 337 м і 340 м.

Бурдж Халіфа ( «Дубайська вежа»)

На даний момент, цей будинок є найвищою будівлею в світі. Висота - 829.8 м. Відкриття цього хмарочоса, схожого за формою на сталагміт, відбулося в 2010 році. Вартість хмарочоса на момент споруди склала понад півтора мільйона доларів. Цьому будинку належить ще цілий ряд рекордів: за найвищу оглядовий майданчик (452 м), за найбільш високогірний ресторан - Атмосфера (442 м), як будівля з найбільшою кількістю поверхів (163).

Токійське небесне дерево (Tokyo Skytree)



Телевізійна вежа в районі Сумида, міста Токіо, Японія. Висота - 634 м. Вежа була спеціально побудована з метою здійснювати мовлення в цифровому форматі на всі споруди Токіо, включаючи найвищі хмарочоси міста. Будівництво вежі було закінчено 29 лютого 2012, проте офіційне відкриття для публіки відбулося лише 22 травня 2012 року В дизайні вежі переплітається традиційна краса Японії з рисами нео-футуризму.

Телевежа Гуанчжоу (Gu ngzh u)



Була побудована в 2005-2012 рр. в місті Гуанчжоу, Китайська Народна Республіка, до Азіатським ігор 2010 року. Вежа має вельми цікаву форму у вигляді гіперболи з сітчастої оболонки. На висотах 33, 116, 168 і 449 м розташовані оглядові майданчики, які розраховані на прийом до 10 тис. Туристів в день.

Телевежа Сі-Ен Тауер (CN Tower)

Ця вежа - символ міста Торонто, Канада, і невід`ємна його частина. Висота вежі - 553,3 м. Будівництво телевежі було завершено в 1975 році і до 2007 року вона утримувала титул найвищої вежі в світі. Телевежа Сі-Ен Тауер майже в два рази вище за Ейфелеву вежу. Вона здатна протистояти вітру зі швидкістю до 420 км / год. На висоті 447 м на башті розташований оглядовий майданчик Space Deck, видимість з якої в ясну погоду сягає 120 км.

Шанхайська вежа

Будується з 2008 року Шанхайська вежа буде самої найвищою будовою в Китаї і номером два в світі. Хмарочос знаходиться на захід від Шанхайського всесвітнього фінансового центру і на південь від вежі Цзінь Мао. Планована висота цього хмарочоса - 632 м. Будівля зовні нагадує закручену вгору спіраль. Така конструкція спеціально була розроблена для того, щоб будівля могло вистояти проти частих в цих краях тайфунів. Зсередини хмарочос буде розділений на 5 областей: цілодобові офіси багатонаціональних компаній і працівників фінансового сектора- зона п`ятизіркових готелів і обслуговуючих приміщень-зона люксових магазинів і мас-маркета- зона відпочинку, як новий бізнес і культурний центр Шанхая і, нарешті, зона конференц-залів .

Тим, хто відправився в столицю Франції на екскурсію, буде корисна стаття Що привезти з Парижа.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!