» » » Де знаходиться кіровський район?

Де знаходиться кіровський район?

Де знаходиться Кіровський район?

На карті

Кіровський район

На честь популярної свого часу особистості С. М. Кірова названо багато географічні об`єкти. Також і в складі деяких міст ми можемо знайти цілі райони, співзвучні з його ім`ям. Віддавши велику кількість років службі в Петербурзі, і втративши там життя, Кіров заслужив, щоб район в цьому місті носив його ім`я. Розглянемо докладніше, де знаходиться Кіровський район в місті Санкт-Петербурзі.

Кіровський район Санкт-Петербурга знаходиться в південно-західній частині міста і межує з Адміралтейському, Московським і Красносельський районами. Відділяється від них невеликими річками і залізницею, яка веде до Ломоносов. Кіровський район - один з небагатьох районів, який має вихід до Фінської затоки через Невської губу. Саме тому в його склад входить Великий порт.

Чимало історичних пам`яток зосереджено на території Кіровського району, серед яких велика їх частина відображає події Великої Вітчизняної війни, так як поблизу цих місць велися запеклі бої.

Сьогоднішній вигляд району представлений двома основними напрямками архітектури. По-перше, це будинки з 30-х років минулого століття, що представляють собою сталінські забудови, що нагадують Москву. І це в основному на півночі району. На півдні ж це більш пізні будови - "хрущовки", "брежневки" та інші.

Також вам може бути цікава стаття Де знаходиться Москва.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!