» » » Де знаходиться урал?

Де знаходиться урал?

Де знаходиться Урал?

На карті

Урал

Урал - це гірський регіон, багатий природними ресурсами. Тут поширені такі корисні копалини як кам`яне вугілля, нафта, нікель, золото, платина, залізні і мідні руди, дорогоцінне каміння і т. Д. Крім того Урал може похвалитися своїми лісовими і водними ресурсами і прекрасними пейзажами, які приваблюють сюди мандрівників. Розглянемо докладніше, де знаходиться Урал.

Географічне положення Уралу

Географічний регіон Урал розташований на материку Євразія і знаходиться між Східно-Європейської та Західно-Сибірської рівнини. Саме за східним підніжжя Уралу проходить кордон між двома частинами світу: Європою і Азією.

Урал простягнувся від Північного Льодовитого океану до Прикаспійської низовини на 2,5 тис.км. Основною частиною регіону є Уральська гірська система, яка становить 2 тис. Км. Урал прийнято ділити (з півночі на південь) на наступні частини:

  • Пай-Хой;
  • Полярний Урал;
  • Приполярний Урал;
  • Північний Урал;
  • Середній Урал;
  • Південний Урал;
  • Мугоджари.


Найвища точка Уралу знаходиться в Приполярному Уралі - гора Народна, 1895 м над рівнем моря. До іншим найвищим точкам Уралу відносяться гори: Пайер (1499 м), Манарага (1662 м), Тельпосіз (1617 м), Ослянка (1119 м), Ямантау (1640 м).

Урал на карті світу

Для того щоб легко знайти Урал на карті, спершу необхідно знайти Південний острів архіпелагу Нова земля. На південь від нього розташований Югорський півострів - саме тут знаходиться найпівнічніший район Уралу - хребет Пай-Хой, далі по гірському хребту Урал тягнеться до території Казахстану і закінчується горами Мугоджари поблизу берегів Аральського моря.

Також вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!