» » » Де знаходиться кавказ?

Де знаходиться кавказ?

Де знаходиться Кавказ?

На карті

Кавказ

Будь-яка людина, який відпочивав в кращих і найбільш доступних горах, може з легкістю розповісти, де знаходиться Кавказ. Та й ті, хто непогано вчився в школі і не забув ще географію, впораються з цим питанням.

межі Кавказу

Перш за все, нагадаємо, що Кавказ - здебільшого гірська країна, що лежить на південь від Східно-Європейської рівнини, на кордоні між Азією і Європою. Західний кордон Кавказу йде уздовж узбережжя Чорного моря, східна - по берегу Каспійського. З півночі Кавказ окреслено Кумо-Маничською западиною, Азовським морем і Керченською протокою, а на півдні його межа збігається з колишньою державним кордоном Радянського Союзу.

кавказькі держави

Частково або повністю на території Кавказу знаходяться дев`ять держав: Росія, Осетія, Абхазія, Черкесія, Інгушетія і Чечня розташовані в Європі, Азербайджан, Вірменія і Грузія - в Азії. Чи вважати східні райони Туреччини відносяться до Кавказу - питання спірне, але підстави для такої думки досить вагомі.

географічне районування



За геологічною будовою Кавказ ділиться на чотири зони:

  1. Предкавказская рівнина: широка смуга від Каспію до Азова.
  2. Гірська система, що включає в себе Великий Кавказький хребет і весь Північний Кавказ.
  3. Закавказзі, що складається з двох низовин - Колхидской і Кура-Аракінской. Ця частина території географами позначена як Закавказька депресія. Вона є найнижчою в системі.
  4. Закавказское нагір`я - на відміну від депресії, висотна частина території. Включає в себе гори так званого Малого Кавказу і північний схід Вірменського нагір`я - Південно-Кавказьке.

Точні дані, де знаходиться Кавказ або будь-який інший географічний об`єкт, можна отримати в матеріалах розділу Місцезнаходження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!