» » » Де знаходиться домбая?

Де знаходиться домбая?

Де знаходиться Домбай?

"Білі прапори розлук вивісив старий Домбай", - співав в одній зі своїх пісень відомий бард, журналіст, кіноактор, письменник, сценарист і поет Юрій Візбор. Він не приховував свого захоплення Домбай і невипадково в тій же самій пісні від імені своїх друзів зізнавався: "Ми назавжди збережемо в серці своєму цей край".

Де знаходиться Домбай і чим же так заворожує це дивовижне місце? Скажемо відразу: Домбай знаходиться в Росії. Більш точну адресу: Північний Кавказ, гірська територія Карачаєво-Черкесії, що розташована в басейні Кубані. Домбай (в перекладі з карачаївського - "зубр") - це гірськолижний селище міського типу.

Найкрасивішим місцем Домбаю (а Домбай взагалі по мальовничості околиць вважається чи не найперший навіть серед гірськолижних курортів світового масштабу) є Домбайская поляна. Вона утворена трьома ущелинами: Аманауза, Домбаю-Алібека і Домбай-Ельген.

До речі, гірські вершини Домбаю на півдні - це ніщо інше, як Головний Кавказький хребет. І найвища з них, - вже згадувана Домбай-Ельген або Домбай-Ульген (висота - 4046 метрів).

Якщо є на світі рай, - це казковий Домбай! Домбай - дійсно справжній рай для любителів активного відпочинку. Тому не дивно, що в Домбай зосереджені центри спорту і відпочинку, оздоровчі комплекси. Там є готелі, кафе, підйомники, гірськолижні траси. І все це в оточенні красунь-гір, які за влучним спостереженням поетів, вчать мужності, а значить, сприяють становленню характеру справжніх чоловіків.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!