» » » Де знаходиться ельбрус?

Де знаходиться ельбрус?

Де знаходиться Ельбрус?

На карті

Ельбрус

Якщо ви цікавитеся скелелазінням і досить підготовлені, то цілком можете вдатися до спроб в сходженні на найвищу гору Росії - Ельбрус. Розглянемо в статті, де знаходиться Ельбрус і чим він такий знаменитий.

Іноді Ельбрусом називають окрему гору, іноді гірський масив, але за своєю природою Ельбрус - це згаслий вулкан зі схилами, які в даний час облюбували безліч туристів і альпіністів.

Також багато регіонів сперечаються за право віднесення Ельбрусу до якомусь суб`єкту РФ. Є думка, що він повністю належить Кабардино-Балкарії, але також говорять і про прикордонний положенні Ельбрусу для цієї республіки і Карачаєво-Черкесії. Єдино вірним залишається факт приналежності Ельбрусу до Великого Кавказького хребта, і розташований він в системі Бічного хребта. Говорячи про Ельбрусі як про гірський масив, дослідники виділяють у нього західну і східну вершини, які відрізняються один від одного висотністю. Тому даний регіон підходить не тільки альпіністам, також тут можна покататися і на гірських лижах.

Також вам може бути цікава стаття Які гори найвищі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!