» » » Де знаходиться алтай?

Де знаходиться алтай?

Де знаходиться Алтай?

На карті

Республіка Алтай

Якщо ви хочете розібратися, де знаходиться Алтай, то слід з`ясувати, що вас цікавить: Алтайський край, Республіка Алтай або ж місто в Китайській Народній Республіці.

Алтайський край

Іноді, кажучи «Алтай», мають на увазі Алтайський край, який є суб`єктом РФ і входить в Сибірський Федеральний округ.

Алтайський край знаходиться в південно-східній частині Західного Сибіру і межує з Казахстаном, Республікою Алтай, Новосибірської і Кемеровській областями. Барнаул є адміністративним центром Алтайського краю.

Так як даний регіон розташовується на полонинах, то і клімат тут неоднорідний: предгорная частина переважно помірна, плавно переходить в континентальну.

Республіка Алтай

Республіка Алтай - суб`єкт Російської Федерації. Столицею є Гірничо-Алтайськ. Республіка межує з Алтайським краєм, республікою Тива, Хакасією, Кемеровської областю, а також з іншими країнами - Казахстаном, Китаєм, Монголією.

Чисельність населення - близько 215 тисяч осіб. Основний галуззю доходів республіки є туристичний бізнес (зимові та літні оздоровчо-екскурсійні програми). На території регіону знаходиться озеро Телецкое, на узбережжі якого сконцентрована велика кількість оздоровчих закладів (пансіонатів, туристичних баз і місць для відпочинку).

місто Алтай

Китайське місто Алтай знаходиться на півночі Синьцзян-Уйгурського автономного району. Місто, а точніше міський повіт, межує з повітами Бурчун, Зимунай і Бурултокай, північна частина повіту - кордон з Монголією. До речі, в Монголії теж є місто з назвою Алтай. І він далеко не останній, адже цей топонім набув значного поширення.

Також багато цікавого можна знайти в розділі Місцезнаходження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!