» » » Де знаходиться сибір?

Де знаходиться сибір?

Де знаходиться Сибір?

Сибір відома не тільки своїм природним багатством, але і дивовижною різноманітністю. Вона цікавить багатьох вчених, також в Cибирь прагнуть і туристи, які хочуть побачити цей дивовижний, великий і дикий край. У цій статті ми коротко розглянемо, де знаходиться Сибір, і відзначимо її основні особливості.

Графічне положення Cибири

Сибір являє собою великий регіон. Розташовується вона перевага в північно-східній частині Євразії. На заході Сибіру обмежена Уральськими горами, на сході океанічні хребти. На півночі Сибіру межує з Північним Льодовитим океаном, а на півдні азіатськими річками, а саме Обью, Єнісеєм, Оленою.

Підкреслимо, що в сучасному розумінні називають саме ці географічні кордони. Історичне поняття Сибіру включало в себе Російський Далекий Схід, а також частина Казахстану. Сибір прийнято розділяти на Західну і Східну. Загальна площа Сибіру становить понад 12 мільйонів квадратних кілометрів.

Саме слово Сибір сталося з тюркської мови. У буквальному сенсі воно означає "красива". Так само за однією з версій слово Сибір походить від монгольського мови. Воно означало - "болотиста місцевість". Вважається, що так за часів правління Чингісхана монголи називали прикордонну з лесостепью частина тайги. Сибір вважається найбагатшим в плані природних ресурсів регіоном на всій планеті. Зараз розвідано лише трохи більше 7 відсотків суші і 6 відсотків шельфу Сибіру. І ця мала частина даного регіону містить в собі одного тільки природного газу понад 67 трильйонів кубічних метрів. Саме тому Сибір насамперед привертає геологів, як справжній природний скарб.

Детальніше про місцезнаходження країн, міст і регіонів читайте в розділі Місцезнаходження.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!