» » » Де знаходяться прокляті гори?

Де знаходяться прокляті гори?

Де знаходяться Прокляті гори?

На карті

прокляті гори

Про Проклятих горах складають легенди. Одне їх назва може вселити жах в людини. Однак, що насправді означає назва цих гір і де вони знаходяться? У цій статті ми поговоримо про те, де знаходяться Прокляті гори, розповімо про їх особливості та міфах, які пов`язані з їх назвою.

Розташування Проклятих гір

Прокляті гори знаходяться в так званих Північно-Албанських Альпах. Це гірський масив, який знаходиться на Балканському півострові. Ця гірська гряда простягнулася на 100 кілометрів із заходу на схід. Причому на цих горах сходяться кордони Сербії, Албанії та Чорногорії. Гірський масив складається з доломіт, карстових порід, вапняку і сланцю. Схили сильно розгалужені, деякі з них досягають позначки близько двох кілометрів над рівнем моря. Характерна особливість даної гірської гряди - кликоподобние піки.

Міфи про назву

Назва гірського масиву закінчується від стародавнього слова "Проклетіе". Воно ніяк не пов`язане з прокляттям, а також з чимось негативним. Точна розшифровка даного назви невідома, проте серед жителів є чимало легенд, пов`язаних з цими горами.

  • За однією з них Прокляті гори називаються так через міжусобних воєн. Колись край, де знаходяться Прокляті гори, намагалися захопити найрізноманітніші воїни, проте ніхто з них не зміг подолати скелі;
  • також місцеві жителі кажуть, що в Проклятих горах живуть різні звірі. У тому числі і ведмеді. Багато аристократи відвідували цей край як раз з метою пополювати на них, проте багато гинули. Одні від лап звіра, інші ж просто зривалися з гори і падали в прірву;
  • є ще один міф, за яким в Проклятих горах живуть такі тварини, які ще невідомі науці. Місцеві кажуть, що тут водиться чимало потвор, і тому вони намагаються тримати свою худобу подалі від цих місць. Хоча самі вчені нікого невідомого науці в результаті досліджень не виявили.


Для туристів Прокляті гори представляють досить великий інтерес. Відомо, що мало кому вдавалося підкорити ці вершини. Саме тому сюди прибувають багато альпіністи щороку. Хоча більшості з них не вдається навіть наблизитися до вершин Проклятих гір.

Якщо вам сподобалася ця стаття, то обов`язково ознайомтеся з іншою статтею про Кудикіних горах: Де знаходяться кудикіни гори.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!