» » » Де край світу?

Де край світу?

Де край світу?

На карті

Край світу

Якщо задуматися про висловлення "на краю світу", то можна зрозуміти його абсурдність: наша планета кругла, звідки тут краю? Проте, вираз це існує і використовується повсюдно. Крім того, існує навіть географічний об`єкт з такою назвою. Далі розповімо про те, де він розташовується, також розглянемо його деякі особливості.

Що таке край світу, і де він знаходиться?

Край Світу - так називається мис на північно-східному узбережжі острова Шикотан, який знаходиться в Сахалінської області, країна Росія.

Чому ж мис назвали Край Світу? Таку назву мису дав Ю. К. Єфремов - керівник експедиції на Курили в 1946 р Він займався дослідженням острова після того, як його включили до складу РРФСР.

Цей мис є потужною скелею, яка йде глибоко в Тихий океан і обривається уступами довжиною в 40-50 метрів. Край Світу набув чималої популярності у художників і туристів в другій половині XX століття.



У ясну погоду з мису можна спостерігати вулкани і гори островів Ітуруп і Кунашир, які розташовуються по сусідству. Відстань до найближчої суші, якщо рухатися на південний схід, становить близько 5,4 км. З боку Край Світу зручно спостерігати з мису під назвою Краб, який вважається самою східною точкою острова Шикотан.

Заставки з видом мису Край Світу використовуються в радянському фільмі про Робінзона Крузо.

Фразеологічний значення виразу

Однак найчастіше, говорячи про край світла, ми маємо на увазі його переносне значення. У російській мові, як ми вже помітили, використовується вираз "на краю світу". Воно означає "де-небудь або куди-небудь дуже далеко". Синоніми: казна, за тридев`ять земель. Приклад вживання: "А то, що ти шукаєш, знаходиться взагалі на краю світу".

Також вам може бути цікава стаття Де знімали "Пірати Карибського моря".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!