» » » Скільки районів в москві?

Скільки районів в москві?

Скільки районів в Москві?

Часто навіть самі жителі столиці не знають, скільки районів в Москві. І в основному на подібній питання відповідають "дуже багато" або "вважати втомишся", тому що чисельність населення цього міста на 2012 рік становить близько 11,5 млн. Чол. Таким чином, буде логічно припустити, що кожен житель міста знає тільки ті райони, в яких йому доводиться часто бувати. Це може бути місце роботи, навчання та ін.

Район Москви - це певна територія всередині міста, яка виділена з урахуванням містобудівних, географічних та історичних особливостей, а також інших ознак (чисельність населення, інфраструктура та ін.). В даний час райони найбільшого міста Росії багаті своєю історією, архітектурним виглядом, а також різними визначними пам`ятками.

Офіційно виділяють 10 адміністративних округів (АТ) Москви, які, в свою чергу, діляться на райони. Наприклад, існує Центральний АТ, і в нього входить 10 районів (Арбат, Замоскворіччя і ін.). Всього ж в Москві налічується близько 127 районів: "Адміністративно-територіальний поділ Москви". Район" Мар`їно ", який входить до складу Південно-Східного АТ, вважається найбільшим в Москві за чисельністю населення. Зараз в ньому проживає 221 тис. Чоловік.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!