» » » Коли відкрили америку?

Коли відкрили америку?

Коли відкрили Америку?

Коли і хто відкрив Америку?

Питання непросте. Першими відкрили її люди, що прийшли з Азії, по Берингову перешийку, 30 тис. Років тому. Потім, фінікійці і китайці - приблизно, в 500-х роках до нашої ери. Нормани - в кінці 10 століття нашої ери. Саме тоді, вікінги Бьярні Херьюлфсон і Лейф Ерікссон допливли до Америки, і назвали її Хеллуланд ( "кам`яна земля).

Є історичні дані, які свідчать, що в першій половині 15 століття, бували на її березі бристольские і Біскайської рибалки. Чи можна, це називати "відкриттям Америки"? І, конкретно, відповісти на питання - коли відкрили Америку? Навряд чи. Адже, ніхто з них не знав, куди приплив, і, що за земля у нього під ногами, острів або материк. Лаври відкриття Америки, беззастережно, належать Колумбу, хоча, він, після трьох експедицій, був упевнений, що, перепливаючи океан, потрапляє в Індію.

Коли Колумб відкрив Америку?

Датою відкриття Америки Колумбом вважається 1492 рік. Це була його перша експедиція, яка почалася 3 серпня. Детальніше інформацію можна знайти тут - "Хто відкрив Америку?". Хоча, і, в першу експедицію і, в другій (25 вересня 1493 - 11 червень 1496), Колумб обстежив тільки прилеглі острови. І, тільки влітку 1498 року він зійшов на землю Південної Америки. Саме, Колумб, першим задумав кругосвітню подорож, він ризикнув, і, спробував його здійснити. Саме Колумб, першим отримав факти, що підтверджували кулястої нашої планети.



До Північної Америки англійці дісталися на рік раніше, в 1497-м. Цю експедицію очолював Джон Кабот, якщо правильніше - Джованні Кабото, генуезец за походженням. Але мореплавці були впевнені, що припливли до Китаю, і відкрили "Царство великого хана".

Коли відкрилася істина?

У 1501-1504гг. Амеріго Веспуччі, досвідчений керманич і картограф, прекрасно знає навігацію (недарма він займав посаду головного пілота Кастилії) першим усвідомив суть відкриття, і його велич. Пропливши вздовж узбережжя Бразилії, аж до мису Кананеа, він переконався, що Колумб відкрив цілий материк, абсолютно новий, і, що ця земля ніякого відношення ні до Індії, ні до Китаю не має.

Що, власне, і підтвердилося під час першої кругосвітньої подорожі Магеллана. А, знову відкритий материк отримав свою назву - Америка. Від імені "Амеріго".



Увага, тільки СЬОГОДНІ!