» » » Хто здійснив першу навколосвітню подорож?

Хто здійснив першу навколосвітню подорож?

Хто здійснив першу навколосвітню подорож?

На сьогоднішній день людство знає вже цілий ряд героїв, хто наважився на навколосвітню подорож. Але все-таки, хто здійснив першу навколосвітню подорож?

Перше плавання навколо світу було скоєно Фернан Магелланом, який був на чолі цього заходу. Крім нього ще одним командувачем був Хуан Себастьян де Елькано. Експедиція відбулася з 1 512 по 1522 рр.

Фактично першою людиною, яка вчинила кругосвітню подорож в команді Магеллана, став його раб Енріке де Малака. Магеллан купив його в Східній Азії, куди приплив через Індійський океан. Експедиція повернулася назад тим же шляхом у місто Лісабон (Португалія). Друга спроба Магеллана здійснити кругосвітню подорож увінчалася успіхом, однак пішли вони іншим шляхом - на цей раз через Атлантичний океан.

Таким чином, пропливаючи біля берегів Східної Азії, але вже з іншого боку, де Малака став першою людиною на Землі, який скоїв одне коло навколо її осі. Це сталося в 1521 році.

Світ знав і інші кругосвітні подорожі, які закінчувалися в основному великими втратами. Наприклад, експедиція Гарсія Хофра де Лоайса включала в себе 450 чоловік, тільки 8 з них дісталися до кінця, обігнувши Землю. Героєм експедиції став Андрес Урданета. Сама ж експедиція вважається другою за рахунком після експедиції Магеллана, так як проходила з 1525 по 1528 рік.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!