» » » Хто відкрив африку?

Хто відкрив африку?

Хто відкрив Африку?

Чи зможете Ви відповісти на питання: "Хто відкрив Африку?" Звичайно, люди в Африці були завжди, та й взагалі розселення Землі йшло саме звідти. Але справа в тому, що довгий час в світі був модний Європоцентризм. Це означає, що європейці вважали свій світогляд єдино вірним, а жителів інших частин світу - відсталими варварами і дикунами. Тому з точки зору європейця, вони "відкривали", а вірніше, підкорювали і Африку, як і Америку.

Європейці дізналися про Африку в епоху "Великих географічних відкриттів", що тривала з 15 до 17 століть. Вона була свзана з тим, що європейці шукали нові торговельні шляхи, екзотичні товари і природні ресурси. Португальці стали досліджувати узбережжя Африки в 1418 році. В результаті експедиція Бартоломеу Діаша обігнула узбережжі Африки і увійшла в Індійський океан в 1488 році. Оскільки подорожі були дуже дорогими, то вони могли відбутися тільки за допомогою королівських дворів. Експедиціям в Африку протегував принц Генріх. Він же брав участь у військовій експансії Африки.

Найвідомішим дослідником Африки є Давид Лівінгстон. Він першим з європейців, хто перетнув пустелю Калахарі, а також зайнявся дослідженням озера Нгами, відкрив озеро Ділоло. У 1855 році Лівінгстон виявив водоспад і назвав його ім`ям англійської королеви Вікторії. Також Лівінгстон відкрив озеро Ньясу і ширвою, провів дослідження річки Рувума і Танганьїки, в області "великих африканських озер" відкрив два великих озера Бангвеулу і Мверу.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!