» » » Що таке міфологія?

Що таке міфологія?

Що таке міфологія?

Всі ми в дитинстві занурювалися в загадковий світ міфології. Скільки різних фільмів і літературних творів присвячено цій темі ... їх не злічити. Деякі герої нам знайомі, про деякі ми ніколи не чули і навряд чи почуємо. Завдяки шкільній програмі ми дізналися про існування міфів і про незвичайні персонажах міфології. Але що таке міфологія? Звідки вона бере свої витоки?

Ще дуже давно, коли люди не могли пояснити, як відбуваються ті чи інші природні явища народи стали зароджувати міфологію в своїх культурах. Звичайно, якби у нас була машина часу ми б їм все розповіли про походження дощу, блискавки, шторму, вогню ..., але у нас немає такого пристрою, і древнім людям доводилося пояснювати все, так як вони розуміли. А коли ми щось не розуміємо, то відразу в голову приходять чудеса. Так було і тисячі років тому. Люди пояснювали грім і блискавку гнівом богів, а довгоочікуваний дощ був благословення Олімпу.

Що таке міфологія згідно з історією

Міфологією історики назвали об`єкт для їх уваги і дослідження. Чому таке «легке» визначення. Справа в тому, що якби міфологія була в культурі тільки однієї країни, то визначення було більш розширеним і чітким, але оскільки міфологія присутній в абсолютно різних країна і культурах, часто ці культури дуже відрізняються одна від одної. З усього вищесказаного, визначення має такий неконкретний сенс.

приклади міфологій

Грецька міфологія - це розуміння навколишнього світу сучасниками того часу території стародавньої Греції. І включення богів в повсякденне життя народу. Ця міфологія допомагала людям пояснювати природні стихії, допомагала коштувати взаємини між собою, давала людям почуття присутності «таємниці» біля них. Деякі з богів, що шанували давні греки: Зевс, Гера, Афіна, Гермес ...

Індійська міфологія



Індійська - це дуже давня міфологія. Вона поєднує в собі дуже складне сплетіння різних течій і вірувань, їх за того в Індії проживали самі різні культурно народи. І їх міфологічні зачатки була різні між собою. Тому в цій культурі присутня дуже велика кількість божеств. Ось деякі з них: Притхиви, Сома, Індра матарішван.

Африканська міфологія

Міфологія африканська включає в себе подання навколишнього світу африканськими народами. Ця міфологія так само бере зачатки з давніх-давен. Під вплив приходили в Африку народів вона трохи змінювалася, залежно від регіонів, тому дуже часто одні і ті ж міфи мають різні змісту. Ось деякі з богів в міфології Африки: Ункулункулу, Рібімбі, Кінто ...

Слов`янська міфологія

Слов`янська міфологія включає в себе і релігійну частину. В цілому вона - ця сполука міфологічних точок зору і бачень, вірувань, і в деякій складності, культів слов`янського народу. Деякі з богів, що шанували давні слов`яни: Святовит, Мокоша, Дажбог ... В основному, слов`янська міфологія, була єдиною до прийняття християнства на Русі. Після цього вона мала дуже великі зміни.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!