» » » Що таке ори?

Що таке ори?

Що таке ори?

Багато слова в повсякденності практично неможливо почути. Деякі з цих слів можна почути тільки в певних сферах вживання. До таких слів відноситься і термін «ори», який ви не почуєте в повсякденній мові.

Розглянемо докладніше, що таке ори, і перерахуємо їх.

Що означає слово "ори"?

Саме слово з`явилося дуже давно, і пов`язане воно з грецькою міфологією і Олімпом, де мешкали боги Зевс, Гермес і інші. У перекладі з грецької слово «ори» означає «часи». Орами називали богинь пір року, які стежили за порядком у природі і були Воротарка божественних врат Олімпу. Вони могли відкривати і закривати ворота Олімпу, а також запрягати коней Геліоса.

У різних народностей, що населяють Грецію в той час, кількість ор могло бути різним. Пов`язано це було з тим, яких ор воліли почитати місцеві жителі. В цілому в сучасній історії їх налічують більше двадцяти. Ось повний список ор:

  • Авксо, Евпорія, Карпо, Орфосія і Феруса були орами і дочками Зевса і Феміди;
  • Аркт, Дісіс і Месембріада були служницями богині Гармонії;
  • Авга (Світанок), Акті, Анатолія (Схід), гесперид, Гімнастика, Дике, Евномія, Ейрена, Мусика, Мавки (Омовіння), Спондей (Узливання), Фалло і Елета - теж ори з давньогрецької міфології, проте менш відомі в порівнянні з іншими.

Дізнатися значення інших невідомих слів ви зможете зі статей розділу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!