» » » Що таке пандора?

Що таке пандора?

Що таке Пандора?

Слово "Пандора" родом з давньогрецької мови і буквально означає "обдарована всім". Згідно міфології Стародавньої Греції, Пандори звали першу жінку на землі, створену богом вогню Гефестом за наказом Зевса. Вона була створена як кара людям за те, що для них Прометей викрав вогонь.

У створенні Пандори брали участь безліч богів Олімпу, і кожен по-своєму обдарував її. Афродіта подарувала Пандорі неземну красу, Зевс - цікавість, Гермес - хитрість а Афіна - душу.

Пандора стала дружиною одного з древніх царів, в будинку якого була скриня, отриманий останнім від самого Зевса. Відкриття цього ящика обіцяло страшні нещастя людству. Але Пандора, не стримавши цікавості, відкрила ящик, і з нього вилетіли всі біди і розлетілися по землі. Лише одна надія залишилася на дні скриньки. Звідси відомий вислів "ящик Пандори", що означає "безліч нещасть".

Що таке Пандора в сучасному світі? Пандора в XVII столітті називали спеціальних ляльок-манекенів, покликаних рекламувати готовий одяг. Пандори названий астрономами один з астероїдів, а також супутник Сатурна. У сучасній культурі існує величезна кількість романів і фільмів, в яких так чи інакше фігурує слово "Пандора" як назва для планети або ж як вмістилище різноманітних лих.

Також вам може бути корисна стаття Що таке браслет.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!