» » » Що таке рея?

Що таке рея?

Що таке Рея?

Слово "Рея" має кілька значень. Воно використовується в словесної мови в наступних випадках: мачтовая рея для вітрил, давньогрецька богиня Рея. Щоб зрозуміти, що таке рея, необхідно розглянути різні значення цього слова.

Рея як морський термін

Рея на судні є горизонтальним брус, який прикріплений до щогли рівно посередині. Він використовується для встановлення сигнальних знаків і кріплення прямих вітрил. Рея класифікується в залежності від приналежності до певної щоглі і розташування на ній.

По вертикалі краю реї підтримуються за допомогою топенантов. Обертатися в горизонтальній площині цей брус може завдяки брасом. До реї монтуються торси, до яких кріпляться вітрила. Реї, до яких кріпляться сигнальні прапори, називаються сигнальними.

міфічна Рея

У міфах Стародавньої Греції є богиня титаніди Рея. Вона є матір`ю Зевса, Посейдона, Аїда, Гери і Деметри. Її чоловік Кронос пожирав своїх дітей, боячись, що хтось із них може позбавити його влади. Рея вирішила врятувати одну дитину. Замість Зевса вона підклала чоловікові в пелюшках камінь, а немовля відправила рости на острів Крит. За часів пізньої античності вона отримала ім`я Рея-Кибела. Її культ характеризувався святами і жертвопринесеннями. Рея ототожнювалася з добротою і милосердям, а також вважалася покровителькою немовлят.

Значення інших слів можна знайти в розділі визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!