» » » Що таке дрейф?

Що таке дрейф?

Що таке дрейф?

До складу сучасної російської мови увійшло чимало слів іноземного походження. Одним з них є слово дрейф. Воно походить від голландського dryven - "гнати", "відхилятися від курсу". Що ж означає цей термін в російській мові?

Дрейф: визначення

Перш за все, слово дрейф можна зустріти в морській термінології. Це мимовільне відхилення судна від встановленого курсу під впливом вітру або течії. ( "Пенкроф переконався, що" Бонавентур "міг йти приблизно п`ятьма румбами і пристойно пручався дрейфу ..." Ж. Верн). Це досить небезпечне явище, в зв`язку з тим, що судно може винести на мілину або на скелі. Також дрейфом називають таке ж рух льодів, материків і островів.

Про вітрильному судні можуть сказати, що воно "лягло в дрейф", тобто його вітрила розташувалися таким чином, що корабель залишається на одному місці, нахилившись в одну сторону. ( "Іноді судну навіть доводилося під невеликими парами лягати в дрейф." Ж. Верн).

У фізиці дрейфом називають повільний рух заряджених частинок (електронів) під впливом електричного поля.

Таким чином, дрейф в загальному сенсі - це постійне мимовільне переміщення чого-небудь з невеликою швидкістю.

Від слова дрейф утворився і дієслово дрейфувати - здійснювати такий рух.

Отже, ви дізналися, що таке дрейф. А значення інших цікавих термінів ви можете знайти в розділі нашого ресурсу визначення.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!