» » » Що таке кіль?

Що таке кіль?

Що таке кіль?

Російська мова багатий багатозначними словами. Одним з них є слово "кіль". Розглянемо докладніше, якими значеннями воно володіє.

Що таке кіль: значення

  • Кілем називають виріст на грудині у хребетних тварин, до нього кріпляться грудні м`язи. Кіль добре розвинений у літаючих хребетних: птахів, кажанів. У нелітаючих птахів, наприклад, у страусів, кіля немає. Також кіль зустрічається у риють (кроти).
  • Кілем також називається нижня балка (може бути одна, може бути кілька), яка проходить посередині дна плавального судна від носа до корми. Кіль необхідний для додання міцності корпусу судна. На сучасних яхтах кілем є фальшкиль.

Також, можливо, ви чули про вираз "сім футів під кілем". Воно безпосередньо пов`язане з морською тематикою. Фут - англійська міра довжини, рівна 30,48 см. Сім футів - це приблизно 2 метри - оптимальна глибина для судна, щоб воно не сіло на мілину. Моряки, бажаючи один одному сім футів під кілем, мають на увазі те, щоб судно приятеля моряка ніколи не виявлялося на мілині. У переносному сенсі такий вислів також можна вважати побажанням щасливої дороги.

Вам можуть бути цікаві ці статті:



Увага, тільки СЬОГОДНІ!