» » » Як вибрати човен?

Як вибрати човен?

Як вибрати човен?

Ви вирішили придбати човен для риболовлі? Або просто хочете у вільний час кататися по річках і озерах? Тоді наша стаття, в якій ми розповімо, як вибрати човен, буде вельми до речі. Йтиметься про звичайні надувних човнах для катання по водоймах і для риболовлі.

Як вибрати надувний човен

Сьогодні в магазинах пропонується величезний вибір різних надувних човнів, які виготовляються, в основному, з двох матеріалів: хіпалона і ПВХ. Хіпалона - це одна з різновидів гуми, ПВХ - всім відомий полівінілхлорид.

Переваги та недоліки надувних човнів

Перед тим, як вибрати гумовий човен з хіпалона або човен з ПВХ (їх характеристики, в загальному, збігаються), пропонуємо ознайомитися з перевагами та недоліками даних плавзасобів. Почнемо з недоліків:

  1. Хід цих човнів багато в чому залежить від напрямку вітру.
  2. Гумові човни можуть бути пошкоджені різними гострими предметами (камені, скло і т.п.).
  3. У разі сильного нагрівання покриття може розірватися.

Тепер про переваги, яких в два рази більше:

  1. Невеликий витрата палива через малу вагу конструкції.
  2. Практично безшумний хід.
  3. Неглибока осаду плавзасоби.
  4. Гумовий човен портативна і мобільна.
  5. Стійкість на воді.
  6. Всі гумові човни мають невелику вагу.


Як бачите, переваг набагато більше, а при акуратному поводженні з човном нічого не трапиться. Звичайно, залежність від вітру може бути серйозною проблемою, але тільки в тому випадку, якщо Вам потрібно прибути в якесь конкретне місце. Однак ті, хто купує такі вироби, як правило, використовує їх або в якості прогулянкового кошти, або для риболовлі, тому питання направлення найчастіше є несуттєвим.

перевіряємо матеріал

Тепер поговоримо про параметри, на які слід звертати увагу, щоб вибрати човен для риболовлі або для прогулянок. Про матеріалах ми вже говорили. Тільки дивіться, щоб матеріал виготовлення мав необхідний сертифікат якості, в якому чорним по білому буде написано про те, що матеріал дійсно призначений для виконання з нього надувних човнів.

місткість човна



Перед покупкою вирішите, на яку кількість місць Ви хочете купити човен. Сьогодні у продажу є одномісні, двомісні і багатомісні човна. Фахівці відзначають, що найбільш оптимальним варіантом є покупка двомісній човна за такими критеріями, як компактність конструкції, місткість і вантажопідйомність (до 250 кг.).

Шви і транец

Уважно огляньте шви човни - на них не повинно бути слідів клею. Крім того, тканина навколо шва повинна бути за кольором і фактурою такий же, як і матеріал, з якого виготовлена сама човен. Бажано, щоб зверху шва були наклеєні смужки, що оберігають матеріал від стирання і розриву. Зверніть увагу і на кріплення транця - дошки під мотор, воно повинно бути максимально міцним.

Помпа і весла

Помпу найкраще вибирати російську. Звичайно, вони, можливо, і не відрізняються шикарним зовнішнім виглядом, зате наші помпи виключно довговічні і надійні. Для надувного гумового човна найкраще підійде помпа типу "жаба". Весла для Вашої човни можна вибрати з алюмінію або дерева з лопатями з пластика або поліпропілену. Пластикові лопаті мають велику площу, але зате чутливі до перепадів температур і до механічних впливів. Лопаті з поліпропілену мають меншу площу, але більш міцні і надійні, тому для довгих прогулянок краще підійдуть саме вони.

пайоли

Тепер кілька слів про так званих пайола. Ці листи, з яких збирається підлогу для надувного човна. В основному, пайоли виготовляються з двох матеріалів: алюмінію і фанери. Якщо Ви купуєте човен тільки для прогулянок, то, загалом, немає ніякої різниці, з якого матеріалу будуть виготовлені пайоли. Якщо ж Вам потрібна човен для риболовлі, радимо придбати конструкцію з фанерними пайолами, так як фанера має набагато кращу звукоізоляцію, ніж алюміній.

Кіль

І, нарешті, останнє, на що потрібно звернути увагу при виборі надувного човна - це кільова оснащення. Якщо у човни є кіль, це означає, що вона буде йти по воді набагато швидше і плавніше, що забезпечується розрізанням хвилі кілем. Ну ось, власне, і все. Будемо сподіватися, що тепер ви знаєте, як вибрати човен ПВХ або хіпалоновую для прогулянок або для риболовлі.



Увага, тільки СЬОГОДНІ!