» » » Що таке експрес?

Що таке експрес?

Що таке експрес?

У нашій мові зустрічаються слова, запозичені в інших країнах. Найчастіше вони можуть мати кілька значень, що залежать від контексту пропозиції. Одним з таких слів є «експрес», воно означає щось швидке, оперативне, що відбувається без затримок. Найчастіше цей термін використовується в сфері транспортних перевезень по відношенню до певних рейсам або маршрутами, які проходять з мінімальною кількістю зупинок і по максимально швидкісних дорогах.

Що таке експрес і де дане слово використовується?

Слово «експрес» має кілька визначень, але в загальному сенсі воно може бути охарактеризоване як швидкий / швидкісний.

Приклади використання слова експрес:

  • На залізній дорозі. Даним словом позначаються потяги, що йдуть з максимальною допустимою швидкістю по заданому маршруту і вчиняють мінімум зупинок на своєму шляху. Цей тип перевезень може здійснюватися як між містами, так і між різними країнами.
  • У пресі. Даним словом позначаються щоденні газети з найсвіжішими і актуальними новинами.
  • У водному транспорті. Слово експрес позначає судна, що йдуть по максимально коротким маршрутом з однієї точки в іншу. Крім того, часто вони мають надвисоку швидкість.
  • В азартних іграх або лотереях. В даному випадку це слово позначає ставку, виграш по якій можна буде отримати в максимально короткий термін, а її оформлення займає мінімум часу.


Увага, тільки СЬОГОДНІ!